Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-03-06

Linnés bröllopsstuga

Linnés bröllopsstuga med tillhörande trädgård

Vill du arbeta som guide i sommar?

Falu kommun söker en guide som vill vara med och skapa minnesvärda besök vid Linnés bröllopsstuga med tillhörande trädgård i Världsarvet Falun. 

Vi söker dig som är historiskt intresserad, trädgårdskunnig, tycker om att prata med människor och värdesätter gott värdskap. Guidning sker två gånger om dagen, fyra dagar i veckan från mitten av juni till mitten av augusti. Då vi har både svenska och internationella besökare, sker guidning ibland på engelska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Anställningen är tidsbegränsad och avser timanställning.

År 1739 gifte sig Sara Lisa Moraea och Carl von Linné. Festen ägde rum i Bröllopsstugan som är en del av Bergsmansbygden i Falun och därför ingår i Världsarvet. I den tidstypiska trädgården finns vackra blommor, nyttiga läkeväxter och ett grönt skafferi. En annorlunda inhägnad, ett s.k. standtun, omgärdar trädgården som har sitt ursprung i 1700-talet där köks- och medicinalväxter är i fokus.

Välkommen med din ansökan senast den 21 april 2017 till världsarvssamordnare Christina Staberg: christina.staberg@falun.se.

Vid frågor är du välkommen att ringa på tel. 023-821 62.

Sidan uppdaterad 2017-03-06