Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Lärare mot Fritidshem / Fritidspedagog

Östra skolan är Falu kommuns mest centrala F-6 skola med 300 elever inskrivna under läsåret 2021/2022. Inför läsåret har vi elever inskrivna i 7 årskurser fördelat på 5 fritidshems avdelningar. Skolan har goda elevresultat vilket är ett kvitto på systematiskt och gott pedagogiskt arbete från alla som arbetar på skolan. Vi som arbetar på skolan samverkar för ett gott arbetsklimat vilket leder till en trygg skolgång för de elever som kommer hit. Vi värdesätter en god dialog med vårdnadshavare.

Du som erhåller tjänsten kommer att tillhöra ett arbetsteam där du förväntas förvalta och arbeta för teamets målsättning utifrån Ledningsdeklarationens viljeriktning och planera och bedriva undervisning i fritidshemmet.

Arbetsuppgifter

Som lärare inom fritidshemmet på Östra skolan kommer du att bedriva pedagogisk verksamhet med elever i nära dialog och samverkan med kollegor i arbetsteamet. Du kommer att planera verksamheten kopplat till Lgr 22 och synliggöra din planering till vårdnadshavare och övriga kollegor på skolan genom vår digitala plattform Unikum. Den planerade verksamheten utvärderas systematiskt och löpande under året i samråd med kollegiet vilket betyder att det kollegiala lärandet ständigt är närvarande. Östra skolans vision är att vara en; Attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag; ser fram emot en medarbetare med stort fokus på digital utveckling och intresse av att arbeta med barn.

Kvalifikationer

För rollen krävs:

- I första hand ser vi att du har lärarexamen med behörighet att undervisa i fritidshemmet och grundskolan. Vår önskan är att du har särskilt intresse kopplat till de mjuka materialen inom slöjdämnet eller idrott och hälsa ämnet. 

- I det fall vi inte får ansökningar med lärarexamen är vi även intresserade av dig som har erfarenhet av att arbeta inom fritidshemmet och kan erhålla goda referenser och har stort intresse för slöjd eller idrott och hälsa.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel, ansvarstagande och kreativ. Vi förutsätter att du har en starkt vilja att bygga goda relationer med elever, vårdnadshavare,  kollegor och ledning. Att du är öppen för den coachning och feedback som skolans elevhälsoteam kommer att kommunicera kring. Vi ställer också höga krav på din kommunikativ förmåga då god kommunikation är avgörande för att arbetsteam ska fungera väl.  Särskild vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av att arbeta som pedagog eller lärare för elever i de lägre åldrarna

- Erfarenhet av att ha arbetat med de mjuka materialen inom slöjdämnet eller leda elever kopplat till rörelse och hälsa. 

- Annan utbildnings- och eller yrkeserfarenhet kopplat till relationsbyggande med människor är av intresse.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

  Kopior på betyg, legitimationer och behörigheter lämnas till Falu kommun i samband med intervjun.

  För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

  UPPLYSNINGAR

  Biträdande rektor Johanna Frej, tel. 023-874 42

  FACKLIGA FÖRETRÄDARE

  Lärarförbundet: Lokalavdelningen exp: 023-106 36

  - lokalombud Helena Thunström 070-3305041, helena.thunstrom@falun.se  

  Lärarnas riksförbund: Hanna Meijer Holmqvist, tel: 023-83863

  - lokalombud: Hans Annerbo, hans.annerbo@falun.se

  ÖVRIGT

  Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta rekryteringscenter@falun.se.   

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2022-08-14
 • Arbetsgivare:Barn- och ungdomsförvaltningen
 • Ort:Falun
 • Titel:Lärare mot Fritidshem / Fritidspedagog
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webcruiter ID: 4537345745
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2022-06-22