Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Flyktinghandledare

Tycker du att integration och möten mellan människor är spännande och viktigt? Vill du bidra till ett bättre samhälle för alla? Välkommen med din ansökan. 

Flyktingmottagningen består av två flyktinghandledare, två flyktingassistenter, en teamledare och ett flertal språkstödjare. Du ingår i ett arbetslag där vi arbetar tillsammans och hjälps åt samtidigt som du har ansvar för dina egna arbetsuppgifter. Flyktingmottagningen ingår i Arbetslivs- och socialförvaltningen och du kommer att ha ett nära samarbete med socialsekreterarna på Försörjningsenheten. 

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av mottagande och bosättning av flyktingar. Även att ge information, stöd och hjälp till nyanlända/utrikesfödda och introducera våra nyanlända till samhället. Medverkan vid hämtning på flygplats (kvotflyktingar) och praktisk hjälp vid bosättning i vår kommun. Du har en nära samverkan med våra interna och externa samverkanspartners, till exempel Migrationsverket, Länsstyrelsen, bostadsbolag, Asylhälsan, Arbetsförmedling, Skatteverket, Försäkringskassan samt SFI. Viktigt är att främja delaktighet, jämlikhet, jämställdhet, arbeta för ett demokratiskt samhälle samt att förebygga segregation, rasism och utanförskap.
Hos oss arbetar vi självständigt och i nära samarbete med övriga kollegor.

Kvalifikationer

För rollen krävs:

- Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

- B-körkort

- God svenska, i både tal och skrift 

Personliga egenskaper

Personlig lämplighet är av stor vikt. Engagemang, intresse för människor, lyhördhet, gott bemötande, att kunna arbeta strukturerat och vara initiativrik är av stor betydelse. Att du med öppenhet och nyfikenhet möter människor från olika kulturer är självklart för oss. Du har ett flexibelt arbetssätt, med vana att byta fokus snabbt om det krävs. Du är van att samarbeta med andra yrkesverksamma inom flera olika områden. Du är ödmjuk och stabil och har god självkännedom. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av målgruppen

- Övriga språkkunskaper

- Tidigare erfarenhet av integrationsarbete och kunskap om integrationsprocessen

- MI utbildning 

Anställningsvillkor

 • Tjänsten är ett vikariat på ett år. Tillträde enligt överenskommelse.

  Upplysningar

  Arne Holmström, sektionschef, tel. 023–83000

  Linnéa Linde, teamledare, tel. 023–83000

  Fackliga företrädare

  Ing-Marie Järnberg Sahlin, Vision, tel. 023- 83000

  Ida Slagkämpe, SSR, tel. 023-83000

  Övrigt

  Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

  Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vid problem med att genomföra din ansökan är du välkommen att kontakta rekryteringscenter@falun.se.

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2022-08-12
 • Arbetsgivare:Arbetslivs- och socialförvaltningen, Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Flyktinghandledare
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webcruiter ID: 4538281442
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2022-06-22