Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Dössberget

Vildmarksleden

Just nu håller vi på att skylta om Vildmarksleden med nya fräscha skyltar. Det innebär att det under arbetets gång finns både nya och gamla skyltar efter leden. Följ bara den blå markeringen och kartan så hittar du rätt. Nedan kan du se ett exempel på ny skylt.

Skylt Vildmarksleden

Vandra den 35 kilometer långa Vildmarksleden med start ovanför Dössberget vid elljusspåret.

Vildmarksleden har iordningställts av Falu kommun i samarbete med personer från orten. Grundtanken var att leden skulle ge nutidsmänniskan en möjlighet till avkoppling i naturskön miljö och samtidigt ge en inblick i fädernas hårda levnadsvillkor. Leden erbjuder en storslagen naturupplevelse och du har även chans att se mycket djur.

Många fina rastställen och utsiktsplatser

Du passerar bland annat Fänriksbo fäbod, Trugbo fäbodstuga, Hambergsstugan och Flymyrskasernen. Alla stugor är öppna för vandrare och det finns eldstad/kamin och britsar för övernattning. Stugorna saknar köks- och sängutrustning.

Fantastisk utsikt får du från Ärtknubben, ett berg 445 meter över havet. Här kan du njuta av utsikten och grilla en korv över öppen eld. Glöm inte kikare, här finns mycket att upptäcka, som blånande berg, glittrande vatten och milsvida skogar.

Karta och mer information om VildmarksledenPDF

Sidan uppdaterad 2020-08-12