Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Organisation skid-VM

Flera organisationer samarbetade för att ett genomförande av skid-VM 2015 skulle bli möjlig. Tillsammans skapades förutsättningar för ett fantastiskt VM i Falun 2015.

Bolaget skid-VM 2015 i Falun AB ägs till 45 procent av Falu kommun, 45 procent av Svenska Skidförbundet och 10 procent av Svenska Skidspelen. VM-bolaget ansvarade för genomförandet av tävlingarna, boende och transporter för aktiva och ackrediterade. VM-bolaget har haft sitt kansli i Svenska Skidförbundets lokaler på Lugnetområdet. Jonny Gahnshag är styrelseordförande.

Beyond Skiing

Beyond Skiing är en sammanslutning av företag som stöttade genomförandet av skid-VM 2015 på olika sätt. Beyond Skiing arbetade exempelvis med publikupplevelser och näringslivsaktiviteter men stöttade också VM-bolaget ekonomiskt.

Falu Kommun

Falu Kommun är en av ägarna till VM-bolaget och arbetade också för att exempelvis arenan på Lugnet skulle ställas i ordning och att publiken kunde ta sig till och från tävlingarna på ett bra sätt. Kommunen arbetar också för att skid-VM 2015 ska öka Faluns attraktivitet och ge positiva effekter för näringslivet. Ett samarbetsavtal tecknades mellan VM-bolaget och kommunen som reglerar vem som skulle göra vad. 

FIS

Internationella skidförbundet, FIS, har utsett Falun som arrangörsort för skid-VM 2015. FIS krav på arrangören framgår av ett Hosting contract mellan FIS och ägarna till VM-bolaget, det vill säga Svenska Skidförbundet och Falu kommun.
FISlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet är en av ägarna till VM-bolaget och ska bland annat arbeta för att utveckla skidsporten och för att det skulle finnas svenska deltagare av hög klass under tävlingarna 2015.
Svenska Skidförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenska Skidspelen

Svenska Skidspelen arrangerar varje år världscuptävlingar i Falun och arbetar tillsammans med VM-bolaget inför genomförandet av VM-tävlingarna. Svenska skidspelen äger även en mindre del av VM-bolaget.
Svenska Skidspelenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2020-11-09