Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Utanför GOTT&RECO äter några kunder mat.

GOTT&RECO

De träffades när barnen var små, för över 20 år sedan, och hade redan då en dröm om att få starta ett café tillsammans. För tre år sedan blev drömmen till verklighet, då Catarina Lagerström och Anna-Lena Staaf beslutade sig för att starta GOTT&RECO, ett hälsomedvetet café, beläget vid Stora torget.

En av ägarna vid dörröppningen.

Att våga satsa på sin dröm

- Ingen av oss har ångrat att vi vågade och tog det här steget. Visst är det mycket att göra, men vi trivs med livet som caféägare, säger Catarina Lagerström.

Innan de båda slog till och startade caféet, utbildade de sig och arbetade inom psykologi och personlig utveckling på olika håll.

- Anna-Lena har faktiskt en bagarutbildning att falla tillbaka på också. Gemensamt för oss båda annars är att vi försökt levt så hälsosamt som möjligt och verkligen tänkt på vad vi stoppat i oss. När vi startade GOTT&RECO var det självklart för oss båda att det skulle vara ett hälsomedvetet café med allt vad det innebär, säger Catarina Lagerström.

Kunder läser böcker medan de fikar på GOTT o RECO.
Catarina tar betalt av kund.
Catarina vid entrén.

Catarina Lagerström njuter av att kunna servar även utomhus under sommarhalvåret

Hälsa ett signum

Hälsosamma luncher, i form av sallader och soppor, och gott färskt glutenfritt bröd är vad som gäller – både till vardags som helg.

- Att det ska vara fritt från vitt socker och ha så lite tillsatser som möjligt i övrigt är även det en självklarhet. Vi arbetar med att söta på mer naturlig väg, och använder oss bland annat av björksocker. Ekologiskt och närproducerat är två andra ledord för oss, och det vet våra kunder om, säger Catharina Lagerström.

En skål med soppa med en tallrik som har guldkant.

En vegansk buddha bowl, en välfylld skål med sallad, tillhör de populäraste rätterna på menyn.

- Hos oss ska du kunna både äta en god och hälsosam lunch eller ta en fika med samma tema. Sockerfritt och glutenfritt är vad som gäller, slutar Catarina Lagerström och skyndar in i köket för att göra en ny tallrik.

En färgrik vagantallrik.
Sidan uppdaterad 2020-10-15