Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bassängbad

Om du planerar att starta en bassängverksamhet måste du i förväg anmäla detta till myndighetsnämnden för bygg- och miljöfrågor. Sådana bad är t.ex. bassäng, bubbelpool, plaskdamm, vatten­rutschbana, floating och badtunna.

Gemensamt för badbassänger är att vattnet kontinuerligt måste renas från smuts, partiklar och bakterier. Rening krävs för att man inte ska riskera att bli sjuk av att bada och förhindra att smitta sprids med badvattnet.

Egenkontroll och tillsyn

Alla bassängbad är skyldiga att ha ett egenkontrollprogram. Myndighetsnämnden för bygg- och miljöfrågor är tillsynsmyndighet för bassängbaden. Vid tillsynen kontrolleras att verksam­heternas rutiner och provtagning fungerar enligt gällande lagar, regler och egenkontrollprogram . Egenkontroll­programmet är en hjälp för att säkerställa att badvattenkvaliteten är god. Rutiner ska finnas för skötsel av anläggningen, samt vid drift­störningar och provtagningar.

Blankett för anmälan av l Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.okal för bassängbad, bubbelpool, floating med mera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och tillhörande informationsblad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allmänna råd om bassängbad - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vägledning om bassängbad - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2023-02-16