Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Torghandel.

Torghandel och platsupplåtelse

Torghandel är ett trevligt inslag i stadsbilden. På Fisktorget, Stora torget och Holmtorget är torghandel tillåten om du fått tillstånd från kommunen. Vänd dig direkt till kommunen om du planerar att sälja varor där. 

Föreskrifter för torghandel (pdf) Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Ansökan

Ansök minst fyra veckor innan du vill använda platsen. Det är viktigt att vara ute i god tid då handläggningstiden kan variera. Du får information om var du kan stå beroende på vad du ska sälja och vi kontrollerar också om det finns lediga platser tillgängliga. 

Ansökan om torghandel (pdf) Pdf, 575.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Vill du sälja varor på annan offentlig plats så ska du söka tillstånd från polisen. Även för uteservering eller kiosk är det polisen du ska vända dig till för tillstånd. Det kan tillkomma krav på bygglov.

Ansök om tillstånd hos polisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avgifter

Polismyndigheten tar ut en ansökningsavgift. Kommunen tar ut ersättning för markupplåtelse. 

K Pdf, 696.1 kB, öppnas i nytt fönster.ommunens avgifter för salutorgsplatser och upplåtelse av offentlig plats (pdf) Pdf, 696.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Geislerska parken

Tillstånd att använda parken ansöker du om hos polisen. Geislerska parken är avgiftsbefriad för ideella organisationer, föreningar och exempelvis skolungdomar. För övriga utgår en avgift enligt taxan. I Geislerska parken får inte försäljning bedrivas.

Vill du veta mer?

Frågor besvaras av kommunens kontaktcenter 023-83 000 eller kontaktcenter@falun.se

Sidan uppdaterad 2022-03-04