Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Hand som håller i tomar och texten "Vårt slöseri med mat. Släng skiten!"

Mat och matsvinn

Tusentals kronor - rakt ner i soporna

Vi slänger vansinnigt mycket mat, dubbelt så mycket som för 40 år sedan. Mat som är fullt ätbar. Mat som transporterats hit från världens alla hörn. Och mat som odlats med omsorg och kärlek här Dalarna. Tusentals kronor rakt ned i soporna. Ett hushåll slänger i snitt mat för cirka 3 000 kronor varje år. Fullt ätbar mat. Hur gör du?

Till ingen nytta

Enligt FN organet FOA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så är det så illa att en tredjedel av all mat som produceras i världen aldrig äts upp. En del av maten förstörs i samband med transport och lagring. Stora mängder mat i slängs i storhushåll och i butiker – främst frukt och grönt samt mejeriprodukter. Och som redan nämnts slänger vi konsumenter en hel del mat. Mat som producerats till ingen nytta.

All mat som slängs förstör helt i onödan vårt klimat och miljö. Så för varje gång du äter rester gör du en insats för miljön.

Konsumentföreningen Stockholm informera om att minska matavfallet. Läs mer på föreningens hemsida slangintematen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterad 2023-03-16