Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kultur- och fritidsförvaltningens organisation

Kultur

Kulturliv

I Falun hittar du ett rikt och varierat kulturliv med många föreningar och kulturaktiva. Kulturskolan och naturskolan ger barn och unga möjlighet att utvecklas inom musik, dans, teater, konst, djur och natur.

Världsarv och kulturhistoria

Falun har också ett världsarv och vackra kulturhistoriska miljöer som vi vårdar och utvecklar så att de är tillgängliga för alla besökare.

Museer

Under sommaren finns möjlighet att besöka något av kommunens egna museer där sommarguider gärna berättar för dig om Falun och dess historia.

Arkiv och samlingar

Är du sugen på att själv forska i Faluns historia rekommenderas ett besök på Falu stadsbiblioteks arkiv och samlingar.

Konstverkstad och kulturföreningar

Falun är också stolta över att ha en egen konstgrafisk verkstad som tar mot internationella gäster och anordnar kurser för alla åldrar varje år.

Men framförallt har Falun ett rikt föreningsliv med många kulturföreningar inom vitt skilda områden. Vi ger årliga föreningsstöd och även mindre bidrag för enskilda projekt under hela året.

Bibliotek

Det är aldrig långt till ett bibliotek. Förutom ett centralt beläget stadsbibliotek finns åtta biblioteksfilialer runt om i kommunen och en bokbuss.

Du använder samma lånekort på alla biblioteken och kan låna och lämna tillbaka på vilket som helst av biblioteken. Vill du träffa en författare, prova på drama, släktforska eller bara bläddra i en tidskrift? På biblioteket hittar du allt detta och mycket mycket mer.

Fritid

I Falun finns många möjligheter att utöva olika sporter och att ägna sig åt friluftsliv. Skidspår, ishall, sim- och sporthallar.

Anläggningar

Kommunens anläggningar finns framförallt vid Lugnet och i Slätta, men runt om i kommunen hittar du även andra möjligheter att röra på dig, både inomhus och utomhus.

Föreningsstöd

 

Ungdom: Fritid för unga i Falun

Nu vill vi att du som ung i Falun - 13-25 år - hänger med oss på framtidens resa för ungdomsverksamheten. Du har friheten att bestämma själv vad du vill göra, med stöttning och hjälp av vår personal.

Kontakt

För kontakt med förvaltningen eller ansvariga på respektive avdelning ring Kontaktcenter.

Sidan uppdaterad 2024-01-09