Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Övrig mätning

Vi har en bred instrumentpark och stor samlad kompetens. Vi kan på beställning utföra allt ifrån traditionell mätning med avvägare, totalstation och noggranna satellitmottagare till mer speciella uppdrag där vi arbetar med bland annat markburen laserskanner, 360 kamera och drönare.

Beställning av mätning

Beställ mätningstjänster av oss, kontaktuppgifter hittar du genom att klicka på kontaktikonen längre upp på denna sida.

Vi tar betalt för mätning. Planering, utförande och efterbearbetning fakturerar vi per timme och utöver det kan det tillkomma instrumentkostnader. Hör av dig till oss för aktuella priser och en eventuell prisuppskattning.

Exempel på mätningar vi gjort

2013-2015 när Borlänge Energi och Falu Energi och Vatten drog de nya fjärrvärme- och vattenledningarna mellan Falun och Borlänge så var det vi som mätte in alla ledningar. Hela sträckningens läge finns bevarat för framtiden då eventuella reparationer måste utföras.

Vi har också gjort en hel del projekteringsmätningar där mängder av detaljer mätts in för att kommande projekteringar ska ha så bra utgångsdata som möjligt. Till exempel så utförde vi projekteringsmätningarna inför ombyggnationen av resecentrum, Årumsprojektet och Lydias terrass.

Marklaserskanner

Vi använder vår marklaserskanner mestadels till att dokumentera byggnader både in- och utvändigt. Med det insamlade laserdatat som utgångspunkt kan vi skapa noggranna ritningar i både 2D och 3D. Där har vi ett långtgående projekt ihop med kommunstyrelseförvaltningens sektor service där laserdatat används till att uppdatera deras planritningar och som grund för projektering av ombyggnationer. Utbyggnaderna av ventilationssystemen på Kristinegymnasiet och Lugnetgymnasiet har projekterats med hjälp av laserdata från oss.

Sidan uppdaterad 2021-02-11