Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Tjejer som ror kyrkbåt

Fem föreningar får VM-pengar ur stiftelse

Fem föreningar får pengar från Stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun. Det handlar om Aktiva Svärdsjö förening, IOGT-NTO Bjursås, Bjursås scoutkår, Vika scoutkår samt Vika skol IF.

Falu kommun har placerat 15 miljoner kronor av vinsten från skid-VM i Stiftelsen för fritidens främjande i Falu kommun.

Stiftelsen syftar till att öka fritidsaktiviteter för barn- och ungdom i Falu kommun med betoning på landsbygden. Stiftelsen har fyra beslutsomgångar per år för ansökningar över 20 000 kronor.

Dessa ansökningar bereds av landsbygdsrådet och beslutas av kommunstyrelsen.

Här är besluten som kommunstyrelsen tog vid sammanträdet i tisdags:

  • Aktiva Svärdsjös förening får 65 000 kronor för inköp av en båt för kyrkbåtsrodd. Föreningen hade i somras med ett lag i världens största kyrkbåtstävling i finska Sulkava. Nu har föreningen för avsikt att köpa hem båten som damlaget tävlade i för att kunna utöva denna sortens rodd på hemmaplan. Den aktuella båten är 14-manna och är mer lättrodd än vanliga kyrkbåtar. Med en båten i föreningens ägo hoppas man sprida intresset för kyrkbåtsrodd , från ungdomar till pensionärer, i hela Dalarna. Ett samarbete har också startats med Svärdsjöskolans klass 7-9.
  • Bjursås Scoutkår får 60 000 kronor som ska användas för uppstart av verksamheten och inköp av material i alla dess former. Bjursås scoutkår bildades den 7 maj i år. Material som stormkök, eldstål, tält, kåsor, pyssel, scoutmärken och första-hjälpen behövs för att kunna komma igång med verksamheten. Bjursås scoutkår önskar bidra till ett rikare föreningsliv i Bjursås med en aktivitet som är öppen för alla.
  • IOGT-NTO Bjursås får 30 000 kronor som ska användas för renoveringen av taket på ”Pellestugan”. Taket håller på att ge med sig och är i behov av en akut renovering. Tanken är sedan att stugan ska hyras ut till Bjursås scoutkår.
  • Vika Skol IF och Vika scoutkår får 102 700 kronor till ett projekt vars syfte är att skapa ett uterum i form av en lappkåta i Vika, där undervisning inom friluftsliv, natur- och hållbar utveckling kan ske. Genom byggnationen av en lappkåta kan också scouterna utveckla sin verksamhet. Vikaskolan är också en viktig partner i projektet, och bygget av lappkåtan ses som en spännande miljö vid utomhusundervisning.

Här kan du läsa mer om hur du söker pengar ur stiftelsen

Sidan uppdaterad 2019-10-02