Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Rådhuset i Falun

Kommunen begär skadestånd på 4,1 miljoner kronor

Den 2 oktober startade rättegången mot en tidigare chef på Falu kommun och en närstående, som misstänks för att med hjälp av chefen fått ut lön under många år utan att ha jobbat. Falu kommun vill få tillbaka hela beloppet, som beräknas till 4,1 miljoner kronor.

Chefen och den närstående åtalades den 11 september för trolöshet mot huvudman, grovt brott och grov trolöshet mot huvudman. I andra hand åtalas de för grovt bedrägeri.

– Vi har en skyldighet mot skattebetalarna att göra allt vi kan för att försöka få tillbaka hela beloppet. Vi anser att kommunen skadats för 4,1 miljoner kronor och vill därför driva en separat skadeståndsprocess fullt ut, säger Leif Nilsson, stadsjurist.

Varför vill ni ta skadeståndsfrågan separat?

– Det här en omfattande rättegång med många olika delar, därför anser vi att vi har större chans att driva skadeståndsfrågan för hela beloppet separat.

Rättegången i Falu Tingsrätt pågår den 2-7 oktober.

Uppdaterat den 2 oktober: Förhör har hållits med de åtalade. Tingsrätten beslutade att gå på Falu kommuns linje att ta skadeståndsfrågan separat, efter den brottsrättsliga delen av rättegången är klar.

Åtalet mot chefen och den närstående

Sidan uppdaterad 2019-10-02