Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

en fot på golv

Kommunen kommer att köpa in ett nytt dansgolv till Kulturhuset tio14. Det var ett av besluten som kultur- och fritidsnämnden fattade vid veckans sammanträde.

Beslutet taget - nytt dansgolv till Kulturhuset

Kommunen kommer att köpa in ett dansgolv till Kulturhuset tio14. Det var ett av besluten som kultur- och fritidsnämnden fattade vid sitt senaste sammanträde.

Kulturhuset tio14 får ett nytt dansgolv, som kostar kommunen 320 000 kronor.

Det nuvarande underlaget som dansarna har använt sig av, har bestått av ett hårt betonggolv som inneburit arbetsmiljöproblem.

Det nya dansgolvet har en helt annan flexibilitet och mjukhet i materialet.

Nämnden diskuterade ett förslag om att vända sig till länsstyrelsen och föreslå en byggnadsminnesförklaring av Stora torget.

– Beslutet blev att inte ta beslut om detta direkt, utan att först få en presentation av den förstudie som finns angående användning av Stora torget, säger nämndordförande Svante Parsjö Tegnér (L).

Falu IF får förlängt driftstöd för hyran av "Halltec-tältet" i ytterligare tre månader. Men förvaltningen fick i uppgift att snabbt utreda en mer ekonomiskt fördelaktig lösning.

Nämnden tog ett beslut om att säga ja till ett avtal om att hyra en kommande asfaltsbana på Lugnet.

Den ska börja byggas under våren och möjliggöra för barn ungdomar, funktionshindrade, parasportare och motionärer att vara fysiskt aktiva. På asfaltbanan ska man kunna åka rullskidor, inlines med mera.

Sperbeting ger åtgärder

Kultur- och fritid behöver göra flera åtgärder för att kunna hålla budgeten för varje år. Nämnden tog ett beslut om de ekonomiska ramarna för varje sektion och vilka åtgärder som ska genomföras.

– Åtgärderna handlar dels om att klara de två procent som kostnaderna ska ner med 2020. Samtidigt har en del verksamhet innevarande år överskridit sin budget. Det kräver ytterligare åtgärder för att klara budget, säger Svante Parsjö Tegnér.

Förvaltningen kommer att säga upp flera lokaler som skolaulor. Andra beslutade åtgärder är att Vikabadet inte ska vara öppet sommaren 2020, att Konstgrafiska verkstaden ska övergå i någon form av ideell drift, att en del pensionsavgångar inte återbesätts och att en chefstjänst inte heller återbesätts.

–Det är viktigt att nämnden följer hur verksamheterna påverkas av sparbetinget. Till exempel kan kön till Kulturskolan öka så det är viktigt att följa detta. Det är inte bra om barn och unga får vänta länge på att få möjligheten till att spela ett instrument, säger Svante Parsjö Tegnér.

Nämnden fick också information om hur det går med badhusprojektet på Lugnet.

– Under kommande år kommer nämnden att ta ställning till frågor som har att göra med avgifter för bad, hur ska avvägningen ske mellan tillgång till badhuset för allmänhet och olika föreningar som vill hyra in sig. På vilka villkor ska olika företag få tillgång till badhuset och bedriva verksamhet? Badhuset ska vara öppet och tillgängligt för alla, det är utgångspunkten. Badytan kommer också att öka rejält jämfört med dagens simhall, säger Svante Parsjö Tegnér.

Sidan uppdaterad 2019-12-19