Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Flaggor

Lufab utreder skadeståndsfrågan vidare

När polisanmälan gjordes i frebruari i år mot Lugnet i Falun AB, Lufab, förra vd beslutade styrelsen även att bolaget ska kräva skadestånd av tidigare vd för ren förmögenhetsskada. Den frågan utreds nu vidare.

Lufab:s styrelse beslutade på fredagens möte att utreda skadeståndsfrågan vidare för att besluta på kommande styrelsemöte i juni hur man ska gå vidare.

Utöver detta har det även ställts krav på en konsult som anlitats tidigare angående felaktig rådgivning rörande en tvist kring renoveringen av hoppbackarna. Konsulten krävs på cirka 8 miljoner kronor för felaktig rådgivning i samband med tvisten.

– Vi kommer att titta närmare på det här och hoppas kunna ta beslut på nästa styrelsemöte, säger ordförande i Lufab, Veronika Zetterberg (m).

I augusti förra året lämnade vd:n sin post och KPMG fick i uppdrag av kommunrevisionen att utföra en granskning av vd:s utövning, arbetsmiljö och upphandling.

I november förra året presenterades rapporten som bland annat visade brister i rutiner vid upphandlingar och att den interna kontrollen brustit. Vidare belystes problem med arbetsmiljön.

I februari valde företaget att polisanmäla sin förra vd.

Sidan uppdaterad 2020-05-15