Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Kvinna lyfter skivstång ovanför huvudet

Gymmet i Slätta ska utvecklas - föreningar får boka in sig

Gymmet som finns i Slätta ska utvecklas. Det var ett av ärendena som kultur- och fritidsnämnden hanterade vid sitt senaste sammanträde.

– För närvarande utreder Konkurrensverket kommunal gymverksamhet i Sverige, då sådan verksamhet kan snedvrida konkurrensen. Beroende på hur den utredningen utfaller, kan nämnden överväga om Slättagymmet även ska vara öppet för allmänheten, säger nämndordförande Svante Parsjö Tegnér (L).

Just nu pågår en planering för att utveckla det gym som finns i Slätta. Målsättningen är att gymmet och en intilliggande lokal ska kunna utnyttjas av föreningar. Tanken är att intresserade föreningar ska kunna boka in sig mellan klockan 06.00-23.00.

– Inom olika idrottsklubbar finns det ett behov av att kunna komplettera sin träning med olika former av styrketräning, i grupp eller individuellt, säger Svante Parsjö Tegnér.

Ett arbete pågår också med att få fler unga att tänka på sin hälsa, och en tanke är att kultur- och fritids ungdomsverksamhet – ”Fritid för unga” – ska kunna anordna gymträning i Slätta för unga personer som normalt inte går till ett gym.

Lugnet får en evenemangspolicy

Ett beslut fattades om en evenemangspolicy som ska gälla på Lugnet.

-Syftet är prioritera verksamhet som har en tydlig koppling till idrott och hälsa. Övriga evenemang kan arrangeras på området så länge de inte påverkar ordinarie verksamhet negativt, säger Svante Parsjö Tegnér.

Handlingsplan för Lugnet godkändes

Nämnden beslutade också att godkänna den handlingsplan som tagits fram för Lugnet.

Planen konkretiserar aktiviteter och vem som har ansvar för att nå målsättningarna med Lugnet. Målen är att Lugnet ska bidra till Falubornas hälsa, vara ett attraktivt besöksmål och erbjuda en idrottsvänlig utbildningsmiljö.

Kultur- och fritidsnämnden ansvarar bland annat för att utveckla badhuset och de isytor som finns på Lugnet.

Presentation av bokbussens verksamhet

En presentation av bokbussens verksamhet fick också nämndens ledamöter. Verksamheten har fokus på att jobba läsfrämjande mot förskolorna och fungera som ett rullande bibliotek på landsbygden.

På förmiddagen turnerar bussen runt bland förskolorna. Alla kommunens 65 förskolor får tre besök per termin. På eftermiddagen besöks Enviken, Sågmyra, Grycksbo och Sundborn en gång i veckan, varje besök varar tre timmar.

Sidan uppdaterad 2021-10-25