Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Två tjejer står i gymnastiksal.

Vinnaren av tillgänglighetspriset Jessica Kåla till vänster, tillsammans med eleven Ia Branth. Foto privat.

Jessica Kåla får tillgänglighetspriset

För sitt engagemang att alla ska få möjligheten att dansa oavsett förutsättningar eller funktionsnedsättning, får Jessica Kåla, kommunfullmäktiges tillgänglighetspris 2021.

– Det känns fantastiskt att bli uppmärksammad också av kommunen i det jag gör, säger Jessica Kåla.

Jessica har grupper på Sinclairs Dala Dansstudio i både Falun och Borlänge, där personer med olika funktionsnedsättningar och i olika åldrar är med. Hon har också gratis dansundervisning på särskolor.

– Jag brinner verkligen för det här och det ger så mycket tillbaka. Det är så mycket glädje, ärlighet och kärlek, säger Jessica och fortsätter:

– Undervisningen är helt utifrån behovet för eleverna. Vi har med personer med funktionsnedsättningar som syns och det som inte syns. Vi ser vad vi kan göra för att hitta rytm i eleverna och det kan handla om att trycka på händerna eller hålla på axeln. Det viktiga är att alla kan vara med.

Motiveringen:

"Tillgänglighetspriset 2021 tilldelas: Jessica Kåla, Sinclairs Dala Dansstudio

Jessica har ett otroligt engagemang för personer med funktionsnedsättning. Hon har sedan 2 år tillbaka dansverksamhet varje vecka för elever med olika slags funktionsnedsättningar, i alla åldrar. Hon har introducerat och utbildat flera av danslärarna till att undervisa elever med funktionsnedsättning. På Jessicas klasser jobbar hon hela tiden med att titta på förmågor istället för oförmågor, hon ser varje individs styrka och dansar allt ifrån disco till salsa. Hon räds inte att hantera och undervisa alla slags elever. Från 4-åringen med kraftig synnedsättning till 50-åringen med sociala utmaningar, här är alla lika värda. Succén med dansundervisningen i Falun, har Jessica också spridit till fler dansskolor runt om i Sverige."

Priset delas ut på kommunfullmäktigemötet den 9 december och består av ett diplom och en prissumma på 10 000 kr.

Sidan uppdaterad 2021-11-19