Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Svensk skidåkare åker framför stort publikhav på Lugnet.

Svenska skidspelen visar sitt bästa resultat någonsin. Årets världscuptävlingar lockade en storpublik till Lugnet. Foto: Ulf Palm

Svenska skidspelen visar ett rekordresultat

Bolaget Svenska skidspelen når sitt bästa resultat någonsin. Efter årets världscuptävlingar kan bolaget visa ett finansiellt resultat på 2,7 miljoner kronor i vinst!

– Ja, vi kan nu visa ett finansiellt resultat på 2,7 miljoner kronor i vinst, något som vi är väldigt stolta över. Stämningen på arenan var mäktig och vi levererade en otrolig publiksiffra med över 18 000 besökare, en publiksiffra i rekordnivå för tävlingarna i Falun, säger Ulrika Back Eriksson, vd för Svenska skidspelen.

– Ett starkt resultat är inte bara viktigt för skidspelen, utan visar även resten av skidåkningsvärlden att vi har en stark och stabil arrangörsorganisation i Falun, vilket är viktigt inför beslutet av ett nytt skid-VM 2027, säger Ola Strömberg, skidspelens styrelseordförande och förbundsdirektör i Svenska skidförbundet.

Blev världscupfinal

Det var den 11-13 mars i år som världscuptävlingarna i längdskidåkning genomfördes på Lugnet. Tävlingar som blev säsongens sista och världscupfinal, då ordinarie tävlingen i Ryssland ställdes in med kort varsel.

Både 2020, med snöbrist, och 2021, utan publik, var tuffa år där skidspelen ändå lyckades leverera resultat som precis passerade plusstrecket.

2022 genomfördes 70:e upplagan av Svenska skidspelen. I år blev det tre härliga tävlingsdagar i strålande sol med nya tävlingsformat och andra nyheter på programmet. Storpubliken hittade också tillbaka till Lugnet.

- Vi har jobbat i motvind i två år och att äntligen få se publiktillströmningen och alla positiva besökare kändes otroligt befriande. Vi fick äntligen genomföra ett ”vanligt” skidspel med mycket publik, härliga snöförhållanden och nya koncept, säger Ulrika Back Eriksson.

Viktigt för framtiden

Framgångsrika skidspel är viktigt för framtiden.

- I grund och botten så handlar det om att ha kontroll på kostnaderna och samtidigt fortsätta utveckla evenemanget och koncept som lockar besökare, eller som är mer intäktseffektiva. Vår största utmaning är att merparten av våra biljetter säljs sent inpå tävlingarna, vilket betyder att vi väldigt sent kan se vart vi är på väg resultatmässigt på biljettsidan, säger Ulrika Back Eriksson.

Falu kommun äger mindre del i bolaget

Svenska skidspelen AB ägs av Svenska skidförbundet (51 procent), Föreningen Svenska skidspelen (40 procent) och Falu kommun (9 procent).

Organisationen har cirka 600 funktionärer från Föreningen Svenska skidspelens tolv medlemsföreningar.

Svenska skidspelen AB omsätter cirka 14 miljoner kr per år och har totalt motsvarande 1,5 heltider anställda på årsbasis.

Sidan uppdaterad 2022-05-19