Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar del av den trasiga läktaren.

Träläktaren inne på Lugnets backstadion har stängts av på grund av säkerhetsskäl. I nuläget får den inte användas.

Läktaren avstängd på grund av säkerhetsskäl

Läktaren på Lugnets backhoppningsarena är förnärvarande avstängd av säkerhetsskäl och får inte användas. Anledningen är att det finns delar av träläktaren som är trasiga med risk för skador.

Träläktaren inne på backarenan renoverades inför skid-VM 2015 och den har sedan dess löpande genomgått en okulär besiktning. Visst underhållsarbete har också genomförts, där bland annat oljning genomförts av de olika trädelarna.

Nu har dock läktaren stängts av på grund av säkerhetsskäl.

Detta beroende på att det upptäckts att delar av läktaren är trasig och därför inte håller för fysisk användning just nu. Läktaren är bland annat en populär plats för trappträning.

– Vi vill inte riskera någons hälsa, utan har valt att stänga av läktaren helt och hållet. Jag hoppas därför att alla respekterar de avspärrningar som finns, säger Maria Andersson, vd på Lugnet i Falun AB (Lufab).

Oklart när läktaren kan öppnas igen

Klart är att läktaren kommer att repareras. Vad det arbetet kommer att kosta är i nuläget inte klart, och inte heller när läktaren kan öppnas för allmänheten igen.

– Vi kommer att se till att det finns en läktare på plats till världscuptävlingen i Big Air som går i slutet av november. Om det blir en provisorisk eller permanent läktare till vinterns tävlingar återstår att se, säger Maria Andersson.

Lufab har också en förhoppning om att backarenan och läktaren ska användas mer frekvent än bara för backhoppning i framtiden. Exempelvis för olika evenemang eller konserter.

– Det gör att vi nu vill ta ett helhetsgrepp om läktardelen och undersöka vilka olika alternativ det finns till utformning och renovering, avslutar Maria Andersson.

Sidan uppdaterad 2022-08-22