Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Almedalen

Webbsändningarna från Almedalen hittar du på undersidor till denna från och med att de startat.

Almedalsveckan är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor. Under veckan arrangeras tusentals olika seminarier och aktiviteter. I år firar evenemanget 50 år. Dalakommunernas och Region Dalarnas gemensamma satsning under Almedalsveckan kallas AlmeDalarna.

Program för Almedalsveckan 2018 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

AlmeDalarna

8 miljoner människor i Sverige bor inte i storstäderna. Både stad och land är viktiga för Sveriges utveckling. Det är det grundläggande temat på den satsning som vi tillsammans gör i Almedalen – Dalarnas kommuner, Region Dalarna och ett stort antal samverkanspartners från vår region. 2018 är tredje och, för den här gången sista året i den gemensamma satsningen AlmeDalarna. Här visar Dalarna att vi finns med och är en viktig aktör för Sverige!

Varför åker vi till Almedalen?

Den gemensamma satsningen AlmeDalarna initierades för att Dalarna ska vara en tydlig röst i att stärka bilden av boende, näringsliv och utvecklingsmöjligheter utanför storstadsområdena. De insatser vi gör i Almedalen ska bidra till bättre förutsättningar för att leva, bo och driva företag utanför storstadsregionerna. Vi ska stärka Dalarnas röst i rikspolitiken, hos nationella beslutsfattare och opinionsbildare. Genom både egna aktiviteter och aktivt deltagande i andras ska vi skapa nya kontaktytor och utveckla gamla, träffa nya potentiella samarbetspartners och fylla på med ny kunskap.

AlmeDalarna 2018

Falu kommun tar i år möjligheten att delta med en stor delegation på drygt 20 personer, både för att driva den dalagemensamma satsningen AlmeDalarna och för att Falu kommun blivit tillfrågade att stå värd för ett seminarium. Både SKR och Tillitsdelegationen lyfter Falun som det goda exemplet i Sverige i den viktiga frågan om barn och ungas psykiska hälsa. Därför har Falu kommun tillfrågats om att stå värd för seminariet med samma tema. Både Tillitsdelegationen och SKR lyfter Faluns modell Tillsammans för varje barn (TFVB) som det utvecklings- och förändringsarbete man vill följa framöver. Läs mer om TFVB här

Program AlmeDalarna 2018

Söndag den 1 juli

16.00 – 17.00
Det postgeografiska samhället: Borde vi få bo där vi vill?

20.00
AlmeDalarnas årliga midsommarfest med smörgåsbord i Hälsodalen. Öppet för alla!

Måndag den 2 juli

09.00 – 10.00
Regional, nationell eller global sjukvård? Sveriges utmaningar och möjligheter.

10.30 – 11.30
Framtidens karriärvägar är hotade av urbaniseringsmyten – hur byter vi spår?

12.00 – 13.00
Löser vi lärarbristen genom att anställa studenter?

13.30 – 14.30
Working with Swedes: är den svenska kulturen ett hinder eller en möjlighet för integration?

15.00 – 16.00
Från resmål till nytt hem – Kan besöksnäringen locka internationell kompetens?

16.30 – 17.30
Tillsammans för varje barn – Kan samverkan rädda barnen från psykisk ohälsa?

Sidan uppdaterad 2021-11-16