Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Mamma och barn på falugata.

Val 2018

Här hittar du information om valet. Du hittar även länkar till andra webbplatser där du kan läsa mer om valet och om politiska partier.

På Valmyndighetens sidan kan du läsa mer om Valresultat 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor och svar om valet

  • Vad händer efter valet?

    När vallokalerna har stängt på valdagen gör valförrättarna en första sammanräkning av röstsedlarna. Det är det här resultatet som presenteras under valvakorna i media.Den slutliga röstsammanräkningen görs av länsstyrelsen veckan efter valet. Det sista resultatet brukar vara klart cirka tio dagar efter valdagen.
  • Hur röstade väljarna i Falun i förra valet 2014?

  • Så går rösträkningen till

    Preliminär rösträkning sker i vallokalerna efter att röstningen avslutats på valdagen.Länsstyrelsen räknar slutligt alla röster och personröster från Dalarnas län med början måndag 10 september kl 08.00. Räkningen är offentlig och sker i länsstyrelsens lokaler på Åsgatan 38 i Falun.
    De förtids- och utlandsröster som inte kommit fram till vallokalerna under valdagen räknas av valnämnden onsdag 12 september kl 09.00. Räkningen är offentlig och sker i valkansliet (kårhusets källare), ingång från Rådhusgården.Resultaten av kommunens och länsstyrelsens rösträkning kan följas på www.val.selänk till annan webbplats.
Sidan uppdaterad 2018-09-13