Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Vill du jobba i valet 2022?

Den 11 september 2022 äger nästa val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige rum. Under valet behöver Falu kommun hjälp av röstmottagare. Som röstmottagare ser du till så att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. Du får också chansen att få kunskap om hur ett val går till. Vi söker dig som vill vara röstmottagare.

Att vara röstmottagare

Som röstmottagare ansvarar du för ordning i och i anslutning till vallokalen. Uppdraget som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt bemötande. Du ska medverka till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. Du kan vara röstmottagare på valdagen eller röstmottagare för förtidsröstning. Alla antagna röstmottagare kommer genomgå en obligatorisk utbildning. Som ersättning för fullgjord tjänstgöring får röstmottagarna ett skattepliktigt arvode.

Röstmottagare på valdagen 11 september 2022

På valdagen tjänstgör du som röstmottagare från ca. kl.07.30 till dess att alla röster är räknade, vilket kan bli sent på kvällen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av röstande samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Röstmottagare för förtidsröstning

Förtidsröstningslokaler öppnar 18 dagar innan valdagen, där arbetar 2-4 röstmottagare som ska upprätthålla god ordning i vallokalen samt ta emot röster och pricka av röstande.

Anmäl dig som röstmottagare

Fyll i en intresseanmälan och läs mer om vad arbetet som röstmottagare innebär här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intresseanmälan är öppen till sista oktober.

Sidan uppdaterad 2021-09-23