Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Stora torget med massa människor och skid-vm-loggan på rådhuset

Ulrika till vänster och Sara till höger i bild.

Sara leder kommunens arbete

Svenska Skidförbundet är den som formellt ansöker om att få arrangera VM i de nordiska grenarna och gör det tillsammans med arrangörskommunen Falun. Sara Tigerström Monfelt är den som kommer att leda kommunens arbete.

Ulrika Back Eriksson från Svenska Skidförbundet och Sara Tigerström Monfelt från Falu kommun, kommer tillsammans att driva och ansvara för hela kampanjarbetet fram till att det Internationella Skidförbundet (FIS) fattar sitt beslut.

-Det känns riktigt bra att Skidförbundet och Falu kommun tillsammans kommer att jobba stenhårt för att skapa ett nytt succé-VM på hemmaplan. Att vi kan utse två så starka namn ur våra egna led är ett styrkebesked för både skidförbundet och Falu kommun som bådar gott inför ett intensivt kampanjarbete, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet och Joakim Storck, kommunalråd Falu kommun i en gemensam kommentar.

-Det är förstås fantastiskt roligt att få det här ansvaret för kampanjen. En riktigt spännande sporrande uppgift och så klart extra kul att få arbeta nära ihop med Ulrika. Nu kommer vi verkligen kavla upp ärmarna för att göra ett gediget kampanjarbete där vi kommer göra allt vi kan för att visa att Falun är den bästa kandidaten, säger Sara Tigerström Monfelt.

Sidan uppdaterad 2021-04-14