Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Friidrottare står uppställda för start på friidrottsarenan med läktare och publik i bakgrunden.

Friidrottsarenan

Friidrottsarenan byggdes i början på 1990-talet och har renoverats i omgångar. Arenan är framförallt hemvisten för Falu IK friidrott och här tränar barn och ungdomar sida vid sida med svenska friidrottsstjärnor.

Det var också här som Sanna och Jenny Kallur tränade från de var små till att de blev världsstjärnor med mästerskapsmedaljer och världsrekord på meritlistan.
På friidrottsarenan har flera SM-tävlingar avgjorts under årens lopp, Vårruset för tjejer och givetvis massor av ungdomstävlingar.

Mer än bara friidrott

Friidrottsarenan är anpassad både för tävling och träning och kan även användas för fotboll eller amerikansk fotboll. I anslutning till friidrottsplatsen finns även en större kastplan med grus som också används till olika bollsporter. Läktaren har plats för 600 sittande personer.

Löpning för allmänheten

De tider som inte används för träning av föreningar erbjuds till fri löpning för allmänheten. Det är främst vardagar som är tillgängliga, vi uppdaterar kalendern löpande med tider. Vid gruppträning och PT-tider kontakta bokningen på
telefon 023-832 50.

Information om allmänhetens löpning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du här

Sidan uppdaterad 2021-04-28