Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre ungdomar sitter på gräset vid faluån och Fisktorget.

Sommarskolan

Sommarskolan arrangeras för elever som går på högstadiet samt elever på IM-programmet. Vi erbjuder extra stöd i engelska, svenska eller matematik. Alla elever är välkomna, oavsett betyg eller studienivå.

Så här funkar det

I år ställer Sommarskolan om. I och med smittspridningen bland unga i Falun kommer vi i år att erbjuda en variant av sommarskolan som vi kallar Smittsäker Sommarskola. Detta innebär att undervisningen sker delvis utomhus och delvis digitalt.

De som tidigare gått på sommarskolan kommer att känna igen sig i upplägget med undervisning utomhus. Det är inte alltid man vill sitta inomhus på sommaren utan vi vill försöka lägga så mycket som möjligt av undervisningen utomhus. Här försöker vi hitta kreativa och roliga aktiviteter som quiz, pyssel, utomhussport och att på olika sätt integrera undervisningsämnet till den miljön som finns runtom. Utöver detta gäller digital undervisning. Varje elev kommer liksom tidigare år att få individanpassad undervisning av sin handledare, men nu över videolänk. Handledaren är ansvarig för en elevgrupp på 2-3 elever och kan därmed ge full uppmärksamhet till varje elev för att anpassa sig efter de behov som finns.

Under tre veckor får du jobba med skolarbete på ett annat sätt än vad du är van vid. Man jobbar i små grupper med en gymnasieelev som handledare.

Under den här tiden får du (efter gemensam planering) jobba utefter dina egna behov. Det varvas med roliga sommaraktiviteter.

Ingen betygssättning

På Sommarskolan har vi ingen betygssättning eller bedömning.* Du får ett intyg om din medverkan.

Kostnadsfritt

Sommarskolans verksamhet är helt kostnadsfri för skolungdomar. Eftersom undervisningen sker på distans i år kommer Sommarskolan inte kunna tillhandahålla lunch till eleverna.

Behörighet till gymnasiet

Utöver Sommarskolan finns även den obligatoriska Lovskolan som är till för dig som riskerar att ej vara behörig till ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet.

Du ska senast i maj få ett erbjudande av din rektor eller mentor om att istället börja på den obligatoriska Lovskolan. Här kan du, med behöriga lärare som stöd, få en möjlighet att läsa mot betyg under två veckor.

Du som gått den obligatoriska Lovskolan är mycket välkommen att även vara med på Sommarskolan.

* Betygssättning kan i vissa fall genomföras genom prövning. Detta i samråd mellan elev, vårdnadshavare, handledare, lärare, verksamhetsledare och rektor.

Datum

Sommarskolan 2021 kommer vara uppdelad i två perioder med tre veckor vardera.

Period 1 pågår under veckorna 26, 27 och 28 med start 28 juni.
Period 2 pågår under veckorna 29, 30 och 31 med start 19 juli.

Nedan ser du vilken period du kan gå beroende på vilken skola du tillhör.

Period 1 är för dig som går på någon av dessa skolor: Britsarvsskolan, Erlaskolan, Friskolan Mosaik, Montessoriskolan, Söderbaumska Skolan, Västra skolan och Centrum för flerspråkighet

Period 2 är för dig som går på någon av dessa skolor: Bjursåsskolan, Hälsinggårdsskolan, Internationella Engelska Skolan, Lugnetgymnasiet (IM-programmet) och Svärdsjöskolan.

Sista anmälningsdag är 18 juni. 

Plats

Sommarskolan kommer i år att hållas digitalt samt utomhus.

Informationsblad om Sommarskolan 2021 Pdf, 166 kB.

Sommarsimskolan

För dig som är elev och behöver träna extra simning för att uppnå målen inom Idrott & Hälsa finns möjligheten att gå i kostnadsfri Sommarsimskola under vecka 26 & 27. Detta går att kombinera med Sommarskolan i svenska, matematik och engelska.

Läs mer om Sommarsimskolan här

Jobba på sommarskolan

Sommarskolan i Falun erbjuder dig som gått ut årskurs 2 och 3 att jobba som handledare för elever från högstadiet och IM-programmet.

Du som kommer jobba med en mindre grupp elever inom svenska, engelska eller matematik. Tillsammans med dina elever kommer du att planera dagarnas innehåll för att de ska få en bra, utvecklande och rolig tid på Sommarskolan.

Mer information hittar du på sidan Jobba på sommarskolan.

Mer information om sommarskolan

Personuppgifter och lagar

Personuppgifter och personuppgiftslagen Pdf, 109.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Sommarskolan på sociala medier

facebook.com/sommarskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
instagram.com/sommarskolanfalun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta Sommarskolan

Kontakta gärna oss om du har några frågor. Kontaktuppgifter hittar du under kontaktikonen i verktygsfältet (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2021-06-07