Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

För vuxna: Vuxenslussen

Vuxenslussen riktar sig till dig som är mellan 25 och 65 år och är arbetssökande. Vuxenslussen erbjuder aktiviteter till dig som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden. Målet är egen försörjning genom arbete på den reguljära arbetsmarknaden eller studier. För att nå ditt mål erbjuder Vuxenslussen olika insatser anpassade efter dina behov.

Vuxenslussens olika insatser består av:

  • Praktik/Arbetsträning
  • Supported Employment
  • Hälsovägledning
  • Jobbmatchning

Till Vuxenslussen blir du i första hand hänvisad från Socialtjänsten eller Arbetsförmedlingen men du kan även kontakta oss direkt för frågor om deltagande.

Praktik

Arbetsmarknadsenhetens handledare hjälper till med praktik inom de kommunala verksamheterna för dig som är arbetssökande. Det kan vara praktik inom de olika kommunala sektorernas verksamheter, Ingarvsgruppen eller Lugnetgruppen. Exempel på jobb kan vara i kök och konferens på Järlindens gård, Ta till vara-butiken på Ingarvet eller inom skog och mark vid Hälla på Lugnet.

Läs mer om Ingarvsgruppen och Lugnetgruppen här

Hälsovägledning

Med fokus på din hälsa finns möjligheten delta i motionsaktiviteter, föreläsningar eller enskilda samtal med våran hälsovägledare.

Läs mer om Hälsovägledning här

Jobbmatchning

Jobbmatchning Falun är ett samarbete mellan Arbetsmarknadsenheten, Näringslivskontoret och Arbetsförmedlingen. Syftet med Jobbmatchning Falun är att med deras gemensamma resurser snabbt, effektivt och träffsäkert matcha näringslivets kompetensförsörjningsbehov med ledig kompetens.

Läs mer om Jobbmatchning Falun här

Kontakt

Kontakta gärna oss om du har några frågor om Vuxenslussen. Kontaktuppgifter hittar du under kontaktikonen längst upp på sidan.

Sidan uppdaterad 2021-01-04