Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på Gröna kortets fram- och baksida.

Gröna kortet finns i två varianter. Ovan är den äldre versionen med Falu kommuns gamla logotyp. Om du har ett sådant kort behöver du inte byta ut det, utan det kommer att fortsätta fungera.

Det nya Gröna kortets fram- och baksida

Såhär ser det nya Gröna kortet ut, med Falu kommuns vapen på.

Om Gröna kortet

Det Gröna kortet är ett kort för låntagare, föräldrar, elever och kommunanställda. Kortet har samlat flera funktioner som till exempel lånekort, inloggningskort för bla kommunens e-tjänster, utskrift- och kopieringsfunktion och passerkort för kommunanställda eller när man bokat kommunens lokaler.

Beställ grönt kort

Du kan beställa ett kort på Självserviceportalen - beställ Grönt kort Länk till annan webbplats. och få det skickat till din folkbokföringsadress eller hämta ett kort i Kontaktcenter, Stadsbiblioteket och dess filialer.

Aktivera grönt kort för inloggning

För att kunna använda ditt kort för inloggning på Insidan eller Självservice och blanketter behöver du aktivera det på Kontrollera det Gröna kortet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gamla kortet fortsätter fungera

Falu kommun har tagit fram nya Gröna kort, med Falu kommuns vapen på. Men om du redan har ett Grönt kort behöver du inte skaffa ett nytt. Ditt gamla kommer fortfarande att fungera.

Frågor och svar om det Gröna kortet

 • Vad är Gröna kortet?

  Gröna kortet har fler användningsområden, till exempel:
  • Inloggning på Självservice och blanketter
  • Kopierings- och utskriftskort på biblioteket
  • Inloggning till bibliotekets databaser
  • Passerkort för kommunanställda eller när passerkort när du har bokat kommunens lokaler.
  Mer information: Vad du kan göra med Gröna kortet Länk till annan webbplats.
 • Hur kan jag få ett grönt kort?

  Du kan beställa ett kort på Självserviceportalen - beställ Grönt kort Länk till annan webbplats. och få det skickat till din folkbokföringsadress eller hämta ett kort i Kontaktcenter, Stadsbiblioteket och dess filialer.
 • Vad ska jag göra om jag tappat bort mitt kort eller om det har slutat att fungera?

  Du kan beställa ett nytt kort på Självserviceportalen - beställ Grönt kort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och få det skickat till din folkbokföringsadress eller hämta ett nytt i kontaktcenter, Stadsbiblioteket och dess filialer.Innan du beställer nytt kort på falun.se behöver du spärra ditt gamla kort. Det gör du på Självserviceportalen - spärra Grönt kort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
 • Hur vet jag om jag har ett kort som fungerar som liftkort?

  Om Falu kommuns logotype med hästen finns på kortet ska det fungera att använda som liftkort under förutsättning att du har laddat det med avgift för dagskort eller säsongskort i Källviksbacken.
 • Var hämtar gymnasieelver sitt Gröna kort?

  Gymnasieelever i Falu kommuns skolor hämtar sitt Gröna kort på sin skola.
 • Hur gör barn som inte går i kommunal skola?

  Barn och ungdomar som inte går i kommunala skolor hämta ut Gröna kortet på Kontaktcenter eller biblioteken.
Sidan uppdaterad 2024-05-24