Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera cyklar som står vid ett cykelställ på kvällen

Vändkorset och nattvandring i Falun

Vändkorset

Vändkorset samordnas av Faluns lokala brottsförebyggande råd och är en samverkan mellan verksamheter i Falun samt frivilliga vuxna.

I dag ingår nattvandrarna i Falun, Falu kommun (ungdomsstödjarna, skolsköterskor, skolkuratorer, skolfritidsledare och Dialogens personal), Engelska skolans elevhälsa, polisen, Ungdomsgården Grönan (Svenska kyrkan). Ibland medverkar också räddningstjänsten och ambulansen. Andra aktörer är varmt välkomna!

Kontakt Vändkorset

Marita Lindén, Ungdomsstödjarna, telefon: 023-860 69
Ulrika Gustafsson Lindberg, BRÅ-samordnare, telefon: 023-861 70

Syfte med Vändkorset

Syftet med samverkan är att genom närvaro av vuxna bidra till att göra dessa kvällar så bra som möjligt för våra ungdomar. Målet är att förebygga tidig alkoholdebut samt att förebygga och tidigt upptäcka missbruk bland unga. Om någon ungdom på grund av påverkan inte kan ta hand om sig själv tas de till lokaler vid Ungdomsgården Grönan av polis. Ungdomen blir där omhändertagen av personal från Dialogen samt Elevhälsan tills föräldrar kan hämta upp. Under våren 2020 kommer vi med anledning av riktlinjer i samband med Coronaläget inte att ha denna mottagning för unga igång utan lösa det på annat sätt.

Så ser Vändkorsets kvällar ut

Kvällarna inleds med ett gemensamt möte klockan 18.00 för frivilliga och de som ska arbeta under kvällen. På grund av pandemin sker mötet utomhus vid Västra skolan entré, Hyttgatan 27.

Nattvandrarna i Falun

Nattvandrarna i Falun är en förening som består av föräldrar och andra vuxna. Syftet med nattvandring är att vara i miljöer där ungdomar vistas under kvällar och nätter. Vår erfarenhet är att vi vuxna behövs och gör skillnad. Vi finns ute som en trygghet om ungdomar behöver hjälp eller en vuxen att prata med.

Under de mest ungdoms­intensiva helgerna såsom Valborg, Å-festen, skolavslutningen och Granny Goes Street ingår Nattvandrarna i samverkansorganisationen Vändkorset.

Kontakt Nattvandrarna

Martin Ekholm
Telefon: 070-814 85 52

Sidan uppdaterad 2021-12-09