Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En person som bowlar

Fritidsaktiviteter och mötesplatser

För omsorgstagare över 12 år 

Ungdomsdisco sker under höst och vår, discot bedrivs i fritids Stjärnans lokaler på torsdagar och riktar sig till omsorgstagare inom LSS som är minst 12 år. Det är mycket populärt och kommer därför eventuellt att utökas med ett par tillfällen.

För vuxna omsorgstagare

Fritidsbladet

Fritidsbladet riktar sig till dig som är omsorgstagare inom LSS. I Fritidsbladet kan du hitta kommande fritidsaktiviteter och evenemang. Fritidsbladet ges ut en gång i månaden. Förutom i juni, juli och augusti då Fritidsbladet slås ihop till ett nummer. 

Fritidsbladet är inställt tillsvidare Pdf, 286.3 kB.

Zumbadans

På tisdagar varje vår- och hösttermin anordnas zumbadans i Britsarvet. Anmälan krävs, se kontaktuppgifter nedan.

Bowling

På måndagskvällar spelar vi bowling i bowlinghallen vid Falu bowling och krog.

Länsdans

Länsdansen ordnas av FUB i olika daladistrikt under året. Det blir sammanlagt 10 gånger per år. Falun arrangerar länsdansen en gång per år och övriga nio tillfällen ordnar vi bussresa då personal finns med till övriga orter.

Häng med på party-kryssning

En populär resa som äger rum i mitten av mars, båten är abonnerad för funktionshindrade från hela Sverige.

Läs mer: Sommarresor 2021 Pdf, 2.6 MB.

Sommarverksamhet

Varje sommar arrangeras aktiviteter såsom en veckas fotbollsskola, en dagsresa till Järvzoo, en lunchkryssning med MS Gustav Wasa och en resa till Bingsjöstämman. Resmålen varierar från år till år.

Stjärnankvällar och torsdagskul

På Stjärnans fritids bedriver vi under kvällstid verksamhet för omsorgstagare som är 18 år och äldre. Vi kallar denna verksamhet för Stjärnankvällar och Torsdagskul. Läs mer här: Torsdagskul på Stjärnan och Haraldsbo

Under Stjärnankvällarna får du möjlighet att prova på olika pyssel eller så ser vi på en film tillsammans på Stjärnans fritids. Verksamheten är ett samarbete med Studiefrämjandet. Verksamhetstillfällena är 12 onsdagar under höstterminen respektive vårterminen. Anmälan krävs och görs terminsvis. Det är 12 platser per termin. Vi har terminsavslutning med smörgåstårta och trubadur.

Torsdagskul sker under höst och vår. Verksamheten är framtagen av besökarna själva efter önskemål. Pyssel, dans, musik, bakning och karaoke är en del av aktiviteterna.

Enkeljympa för dig med intellektuell funktionsvariation

Succén med enkeljympa till musik med enkla rörelser fortsätter till hösten. Vi tränar kondition, styrka, rörlighet och kroppsmedvetenhet utifrån personens egna förutsättningar. Läs mer om enkeljympa.

Övriga aktiviteter

Det kan även förekomma andra aktiviteter under året som hockeyresor, teater, fiske, motionsgympa och simning med mera, se utbud i Fritidsbladet ovan.

Kom gärna med önskemål på andra aktiviteter. 

Anmälan för att få Fritidsbladet och frågor kring aktiviteterna:

Tomas Jansson

Omvårdnadsförvaltningen LSS
Telefon: 023 - 823 05
E-post: tomas.jansson@falun.se

Sidan uppdaterad 2021-11-03