Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Äldre och andra riskgrupper för corona

Aktuellt läge för äldre och riskgrupper

Läs här vad som gäller just nu: Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vaccination

  • Folkhälsomyndigheten och Region Dalarna rekommenderar alla som kan och får att ta vaccin mot covid-19. Myndigheterna anser att det är viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig eftersom det är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19, och att vaccinera sig är det viktigaste man kan göra för att bromsa smittspridningen. Vaccinet tas i doser med några veckors mellanrum.
    Om du inte har vaccinerat dig så kan du boka vaccination via 1177.se Länk till annan webbplats.
    Att ta vaccin mot covid-19 är frivilligt och det är gratis. Det är ett erbjudande till alla i Sverige som är 12 år eller äldre.

Vad är viktigast att tänka på?

Det är viktigt att alla tar sitt ansvar för att förhindra spridning av covid-19.

Tänk på:

Arbetssätt inom vård- och omsorg

Falu kommun har kvar samma arbetsrutiner vi haft genom pandemin.

På våra vård- och omsorgsboenden i Falu kommun har vi inget besöksförbud, vi välkomnar besökare men kommer att fortsätta med anmälda besök.

När man besöker våra vård- och omsorgsboenden måste man vara frisk, och följa rekommendationerna på det enskilda boendet.

För vård- och omsorgspersonal, boende, brukare och kunder kommer provtagning fortsatt att vara en viktig del i arbetet mot covid-19.

Uppmaningen från Folkhälsomyndigheten att vaccinera sig kvarstår.

Känner du oro?

Känner du, eller är du anhörig till någon som känner oro för coronaviruset?

Besök vår sida Känner du oro?

Varning för bedragare!

Det har tyvärr visat sig att det finns bedragare som drar nytta av situationen genom att exempelvis erbjuda inhandlingshjälp till äldre för att sedan försvinna med pengarna, eller säger att de ringer från Posten, Banken eller annat företag och ber personer att logga in på sin bank.

Läs mer på Polisens sida Bedragare utnyttjar corona för att lura äldre Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterad 2022-03-10