Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bilar parkerade på Fisktorget i Falun. Foto Lars-Gunnar Svärd

Parkering

Parkeringsbolaget Falu P sköter parkeringsverksamheten åt Falu kommun. Det finns parkeringsplatser både på allmän plats och på tomtmark. Falu P sköter även parkeringsövervakningen på allmän plats och på vissa privata parkeringar.

Några av Faluns större avgiftsbelagda parkeringsanläggningar är Postenparkeringen, Kajenparkeringen och parkeringshuset Bergsskolan. Det finns även två större gratisparkeringar, Tiskenparkeringen vid Strandvägen och Städet vid Nybrogatan.

Hitta till de större parkeringarna i centrum och se vad parkeringen kostar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Några enkla regler

  • Du får inte stanna eller parkera så att fara uppstå.
  • Du får inte stanna eller parkera så att du hindrar eller stör andra eller i zon med parkeringsförbud.

I de centrala stadsdelarna är parkering ständigt förbjuden om inte annat anges med vägmärke eller annan anvisning på platsen.

Zon med datumparkering

Tänk på att datumparkering gäller mellan klockan 00.00 och 16.00 inom det område som begränsas av zontavlor. Datumparkeringen är till för att kunna underhålla gatorna. Det är förbjudet att parkera dag med udda datum på gatusida med udda adressnummer och dag med jämnt datum på gatusida med jämnt adressnummer. Om du parkerar efter klockan 16 kan du redan då förbereda dig och parkera så att du står rätt nästa dygn.

På Transportstyrelsens hemsida finns aktuella lokala föreskrifter publicerade. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur betalar jag?

Du kan antingen betala med mynt eller med hjälp av din mobil. På de större parkeringsplatserna kan du även betala med kort, på vissa av dem kan du även göra efterskottsbetalning med kort.

Läs mer om parkering hos Falu P AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Parkeringsstrategi för Falu tätort

Här kan du läsa mer om Falu kommuns parkeringsstrategi.
Parkeringsstrategi för Falu tätort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kunskapsunderlag och nulägesbeskrivning till parkeringsstrategi för Falu tätort Pdf, 2.6 MB, öppnas i nytt fönster.

Handlingsplan till parkeringsstrategi för Falu tätort Pdf, 411.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2020-07-21