Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Barn som tittar på en ipad

Ansök eller säg upp plats på fritidshem

Ansökan görs via e-tjänsten minst 14 dagar innan önskat placeringsdatum. För fritidshem finns inget kösystem. Man kan ansöka om plats på fritidshem om du som vuxen arbetar eller studerar och barnet har en skolplacering.

Läs våra fullständiga regler och villkor:

Tillämpningsföreskrifter för förskola, familjedaghem och fritidshem

Omsorg på obekväm arbetstid

Behöver du omsorg på obekväm arbetstid finns det en kommunal förskola, förskolan Ugglevägen som erbjuder dygnet-runt placering för barn 1-12 år. Du kan ansöka om plats för dygnetruntverksamhet om du kan uppvisa ett arbetsgivarintyg och schema som säger att du har obekväma arbetstider.

Säg upp fritidshemsplats

Som vårdnadshavare kan du säga upp plats på fritidshem via våra e-tjänstesidor. Du måste säga upp platsen en månad innan barnet ska sluta.

Flera vårdnadshavare

Om ditt barn har en placering med delad placering och du vill säga upp din del av platsen är det bara du som ska göra uppsägningen. Effekten är att platsen tillfaller den vårdnadshavare som har sin plats kvar. Hela avgiften beräknas då på bruttoinkomsten i dennes hushåll.

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är minst en månad och räknas från den dag uppsägningshandlingen har inkommit till Barn- och utbildningsförvaltningen. Under uppsägningstiden måste avgift betalas, även om platsen inte används. Detta gäller även vid uppsägning som arbetssökande eller i samband med föräldraledighet. Fritidshemsplatsen kan behållas i högst 14 dagar efter förlossning.

Gå till uppsägning av plats på kommunalt fritidshem

 

För fristående verksamhet ta kontakt direkt med verksamhetens huvudman för uppsägning. Endast uppsägning av plats på kommunalt fritidshem kan göras via e-tjänsten.

Sidan uppdaterad 2024-01-25