Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Val av skola inför förskoleklass

Välkommen till Östra skolan! Vi beskriver vår verksamhet i presentationen nedan.

Förskoleklass Östra skolan (PDF) Pdf, 1.5 MB, öppnas i nytt fönster.

Välkomna till Östra skolan(PDF) Pdf, 234 kB.

Förskoleklassen är första steget i grundskolan. Syftet med verksamheten är att stimulera varje barns fortsatta lärande och utveckling. Förskoleklassen är obligatorisk för alla barn som bor i Sverige från höstterminen det år de fyller sex år.

Välkomstbrev

Välkomstbrev med information om ansökan och aktuella datum finns på svenska Pdf, 254.3 kB.engelska Pdf, 324.7 kB.somaliska Pdf, 157.5 kB.arabiska Pdf, 533.9 kB. och dari Pdf, 1.7 MB. (PDF)

Önskar du plats för ditt barn i en kommunal skola fyller du i blanketten Val av skola inför förskoleklass som finns i länken nedan. Du fyller i ett förstahands-, andrahands- och ett tredjehandsval. Här kan du läsa om riktlinjer och urvalskriterier för skolplacering i förskoleklass. Pdf, 149.8 kB.

Placeringsskola

Med placeringsskola menas den skola som barnet tillhör utifrån folkbokföringsadress. Till denna skola är barnet prioriterat vid skolvalet men inte garanterad en plats. Vid uppnådd maxkapacitet tillämpas lottning. Här kan du söka efter placeringsskola genom att skriva in din folkbokföringsadress.

Sidan uppdaterad 2022-02-23