Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Val av kommunal skola inför årskurs 7

Vi vill att du som elev och du som vårdnadshavare ska känna dig väl mottagen i vår grundskola och uppleva att vår undervisning håller hög kvalitet. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla undervisningen och med kompetensutveckling för våra lärare - allt utifrån forskning och beprövad erfarenhet.

Tillsammans strävar vi mot att du som elev får goda förutsättningar att påverka din utbildning och att du som vårdnadshavare görs delaktig i ditt barns skolgång.

Du kan läs mer om Faluns kommunala grundskola och anpassad grundskola på svenska, Pdf, 247.1 kB, öppnas i nytt fönster. engelska, Pdf, 787.5 kB, öppnas i nytt fönster. somaliska Pdf, 551.5 kB, öppnas i nytt fönster. och arabiska Pdf, 1.2 MB..

Skolplacering

Du som har din nuvarande skolplacering på Bjursåsskolan, Britsarvsskolan, Hälsinggårdsskolan, Montessoriskolan eller Svärdsjöskolan är garanterad en plats i årskurs 7 på din nuvarande skola och behöver inte lämna in någon ansökan.

Elever på övriga skolor placeras enligt nedanstående tabell och utifrån vår rutin och prioritetsordning för skolplacering utan att någon ansökan behöver lämnas.

Nuvarande skolplacering (årskurs 6)

Årskurs 7–9

Grycksboskolan, Sågmyraskolan

Bjursåsskolan

Slättaskolan, Östra skolan

Britsarvsskolan

Hosjöskolan, Hälsingbergsskolan, Vikaskolan

Hälsinggårdsskolan

Liljansskolan, Linghedsskolan, Rönndalsskolan, Sundbornsskolan, Toftaskolan

Svärdsjöskolan

Aspebodaskolan, Främbyskolan, Gruvrisskolan, Södra skolan

Västra skolan


Du behöver alltså inte skicka in någon blankett om ditt barn ska fortsätta gå på nuvarande skola eller accepterar flytten enligt den organisatoriska indelningen.

Ansökan

Önskar du en annan skolplacering än ovanstående tabell ska du inom valperioden för kommande läsår fylla i ett förstahands-, andrahands- och tredjehandsval på blanketten ”Val av skola inför årskurs 7”.

Valperioden infaller 5 december - 1 februari. Inga valblanketter behandlas före detta datum.

Information och blanketter publiceras när valperioden inleds.