Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera elever som spelar innebandy

Innebandy inom LIU

Kurserna du läser inom din idrottsutbildning läggs under ditt individuella val och heter:

  • Idrott och hälsa 1 - specialisering (läses i årskurs 1)
  • Idrott och hälsa 2 - specialisering (läses i årskurs 2)
  • Träningslära 1 (läses i årskurs 3)

Vi genomför våra träningar i Guide Arena på Lugnet som är IBF Faluns hemmaplan. Utifrån dina egna mål och förutsättningar hjälper vi dig att utvecklas så långt det bara går. Du får vidareutveckla din spetskompetens men blir också mer allsidig som spelare. Våra elever tycker att det är kul och inspirerande att träna med kamrater som älskar innebandy. Alla bidrar med högt tempo och kvalitet på träning.

Vi tränar mycket med boll och har goda möjligheter att nöta detaljer. Du får mycket träningstid, ofta i mindre grupper, och behöver inte fokusera på helgens match eller ditt lags tabellplacering. Vi arbetar ofta med matchsituationer, vilket hjälper dig att fatta bättre beslut i tävlingssammanhang. Ibland delar vi våra träningsgrupper för att du ska få öva på specifika moment för din position i klubblaget.

Kombinera med fotboll

Om du vill kan du kombinera innebandy med fotboll. Under läsåret tränar du i så fall fotboll vecka 34-43, innebandy vecka 45-14 och fotboll vecka 15-23. Kombinationen väljer du i samband med din ansökan till oss.

Informationsblad om IdrottsutbildningarPDF  

Instruktör

Lena Birath har spelat 58 landskamper i innebandylandslaget och vunnit EM- och VM-guld, VM-silver och VM-brons samt varit uttagen i världslaget under VM 1999. Hon har också spelat elva landskamper i bandylandslaget och tagit både SM-guld och SM-silver.

Hon har även varit tränare på elitnivå i innebandy. 1985 blev Lena utnämnd till Årets dambandyspelare. Idag är Lena huvudansvarig för LIU riktat mot innebandy och arbetar som tränare och lärare.

Hon föreläser även inom personlig utveckling samt idrottspsykologi.

Kontakt

För att kontakta oss, ring eller e-posta till:

Sidan uppdaterad 2020-02-21