Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Elever som lagar mat i ett restaurangkök.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är en utbildning för dig som vill ha ett kreativt serviceyrke med flexibla arbetstider. Du får lära dig att laga god mat och servera den samt ge service åt gäster och kunder på restaurang och i butik.

Programmet har sina karaktärsämnen och restaurangverksamhet mitt i centrum, på Holmgatan 22. Här får du öva dig i en mycket yrkesnära miljö och till exempel ordna á la carte-kvällar med olika teman, banketter för större sällskap, konferenser och julbord.

Programpresentation

Vår restaurang, Ecole på Holmgatan 22

Mitt i centrala Falun ligger vår restaurang Ecole. I dessa nyrenoverade lokaler har vi lektioner i våra karaktärsämnen. Vi håller också restaurangen öppen för allmänheten på valda dagar och även kvällar.

Nationell och internationellt arbete

Du får lära känna branschen ännu bättre under ditt arbetsplatsförlagda lärande, vilket delvis kan göras utomlands i årskurs tre. Vi samarbetar med några av landets mest välrenommerade restauranger och vi har exempelvis haft några elever på APL i Wakefield i England. I samarbete med branschen medverkar vi också i större arrangemang utanför skolan.

Efter examen

Efter utbildningen har du en konkurrenskraftig yrkesutbildning med möjligheter till arbete både i Sverige och i andra delar av världen. Du kan läsa vidare på högskola eller universitet om du skaffat dig sådan behörighet genom individuella kursval under gymnasietiden.

Information inför läsåret 24/25

Till läsåret 24/25 kommer vi inte att ta in elever på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Mer information

Informationsblad om restaurang- och livsmedelsprogrammet 23/24 Pdf, 420.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa om vad Skolverket skriver om restaurang- och livsmedelsprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa mer om besöksnäringscollege. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyfiken på programmet?

Om du vill veta mer, kontakta lärare Helena Lindblad på e-post helena.lindblad@falun.se.

Sidan uppdaterad 2024-04-15