Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Många personer som sitter vid ett bord

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) är intressant för dig som tycker om att granska och diskutera företeelser ur ett samhällsperspektiv. Du får fördjupa dig i hur människor påverkar och påverkas av samhällsförändringar. Utbildningen lägger särskild vikt vid att utveckla kritiskt tänkande.

Efter tre år hos oss är du väl förberedd för att studera vidare på universitet och högskola eller för att ta dig vidare ut i världen.

Dags för gymnasieval

På varje programsida finner du information och filmer som presenterar programmet. Vill du ha fördjupad information om programmets kurser, poäng och om Kristinegymnasiet, kontakta;

Studie och yrkesvägledaren eller ansvarig för programmet som du finner längst ner på denna sida.

Filmer

Inriktningar

Under ditt första år läser du ämnen tillsammans med alla andra i årskurs ett på programmet. Du hinner då lära känna skolan och dina lärare innan du bestämmer dig för vilken inriktning du ska välja. På Kristinegymnasiet erbjuder vi inriktningarna: Beteendevetenskap och samhällsvetenskap.

Antalet elever som söker dessa blir vägledande för vilka inriktningar vi genomför.

Beteendevetenskap

Inriktningen beteendevetenskap lär dig mycket om samspelet mellan
människor och du får även ta del av människors utveckling i olika slags sammanhang. Som elev får du kunskap om människors beteende och agerande, sett ifrån olika perspektiv. Kommunikation, psykologi,
sociologi och ledarskap ingår som viktiga ämnen i inriktningen.

Samhällsvetenskap

Inom inriktningen samhällsvetenskap behandlar vi världshändelserna och de stora frågorna. Vad är globalisering och hur påverkar den oss? Varför blir det krig? Varför flyr människor från sina länder? I kurser som samhällskunskap, geografi och sociologi får du med dig kunskaper om de problem som världen står inför, men också tankar om hur de kan lösas. Kanske är du själv en del av lösningen.

Mer information

Här kan du läsa om vad Skolverket skriver om samhällsvetenskapsprogrammet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Programblad för lå 23/24 Pdf, 548.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Nyfiken på programmet?

Vill du veta mer, kontakta lärare Carolina Lund eller Brita Skoglund

Sidan uppdaterad 2023-10-02