Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Vår målsättning är att du alltid ska få arbeta med den nyaste tekniken och utrustningen. Vi strävar efter att arbeta i gemensamma projekt med andra utbildningar på skolan. Sådana samarbeten får dig att utvecklas som hantverkare och människa. Möjligheten att få jobb efter utbildningen är god då det råder brist på kompetent arbetskraft

Utmärkelse

Vi har sedan länge ett nära samarbete med byggbranschen, vilket resulterar i att vi ofta arbetar med riktiga projekt. Bygg- och anläggningsprogrammet är även norra Dalarnas enda certifierade bygg­program.

Under 2014 fick vi utmärkelsen Branschrekommenderad skola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN). Utmärkelsen är en kvalitetsstämpel på att undervisningen inom Byggprogrammet håller en hög kvalitet.

Inriktningar

Husbyggnad

Inriktningen husbyggnad ger kunskaper i nybyggnation, renovering och om­byggnation av bostäder och lokaler samt broar och andra anläggnings­konstruktioner.

Måleri

Inriktningen måleri ger kunskaper i ny- och ommålning av invändiga och utvändiga ytor, uppsättning av olika väggbeklädnadsmaterial samt kunskaper om färgens estetiska och skyddande värden.

Målaryrket är ett fritt skapande hantverksarbete som passar dig som uppskattar kundkontakter. Som målare arbetar du i olika typer av miljöer ofta självständigt på mindre jobb eller i större arbetslag på nybyggnation. Sommartid sker den större delen av arbetet i utomhusmiljö och vintertid inomhus. 

Plåtslageri

Inriktningen plåtslageri ger dig kunskaper inom byggnads- och ventilationsplåtslageri i en kombination av design och teknisk funktion. Inriktningen erbjuds endast på ett fåtal gymnasieskolor i landet.

En byggnadsplåtslagare klär byggnaders tak och fasader med plåt samt förser byggnader med regnvattensystem. En ventilationsmontör installerar ventilationssystem i byggnader och skapar på så vis ett hälsosamt inomhusklimat. Ventilationsmontören ägnar sig åt några av vår tid största utmaningar dvs. att förbättra inomhusklimatet samt bygga energieffektiva byggnader. Ofta utförs arbetet på höga höjder. Om du vill bli ventilationsmontör läser du detta som lärling.

Vill du läsa vidare

Självklart kan du välja utökat program och läsa mer svenska och engelska för att få högskolebehörighet.

Nyfiken på programmet?

Besök oss gärna. Boka ett besök genom att kontakta studievägledare Sara Johansson på telefonnummer 023-86914 eller e-post sara.johansson@falun.se.

Sidan uppdaterad 2023-10-02