Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En person som spelar gitarr

Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet är en högskoleförberedande och konstnärlig utbildning. Vi håller till i en egen byggnad med moderna och ändamålsenliga lokaler, som i hög grad präglas av våra olika inriktningar. Den viktigaste målsättningen för programmet är att du ska utveckla din kreativitet samtidigt som du får en god grund för vidare studier.

Informationsblad om Estetiska programmet Pdf, 669.2 kB.

Sätt upp en pjäs och visa din konst

På Estetiska programmet får du kunskaper om hur människor kan uppfatta det du skapar. Det är viktigt att förstå samspelet mellan dem som framträder och publiken. Du och dina kamrater kan - beroende på vilken inriktning ni valt - sätta upp en pjäs eller musikal, genomföra offentliga konserter, ställa ut era konstföremål, visa fotografier, filmer med mera.

Här kan du läsa en artikel om Estetprogrammet- eftertraktat gymnasieprogram. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Val av inriktning

Redan i årskurs 9 väljer du inriktning och i samband med valet gör du ett antagningsprov. Se respektive inriktning för mer information om antagningsprovet.

Inriktningar

Mer information

I love Estet! Pdf, 28 MB.

Informationsblad om Estetiska programmet. Pdf, 669.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Skolverket om Estetiska programmet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyfiken på ES?

Besök oss gärna. Boka ett besök genom att kontakta studievägledare Sara Johansson på telefonnummer 023-86914 eller e-post sara.johansson@falun.se. 

Du kan även kontakta vår förstelärare på estet, Pontus Dahllöf, på e-post pontus.dahllof@falun.se

Sidan uppdaterad 2023-11-22