Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Två unga kvinnor som ler och tittar på varandra

Bild och formgivning

Utbildningen ger fördjupade kunskaper om bildskapande i olika material samt arbete i både två- och tredimensionella tekniker.

Arbetet sker både analogt och digitalt. Det finns verkstäder för måleri, skulptur, lera, glas och trä, textiltryck och grafik samt tillgång till 3D skrivare. Digitalt arbetar vi med program som används i yrkeslivet till exempel Autodesk Maya och Photoshop.

Lärarna på utbildningen är utbildade pedagoger/konstnärer. Vår målsättning är att ge en omväxlande utbildning med hög kvalitet, som gör att du som elev kan hitta ett personligt uttryckssätt. Inriktningen ger en god grund för vidare studier inom olika bildrelaterade utbildningar. 

Poängplan Bild och formgivningPDF

Efter examen

Utbildningen kan leda dig vidare till många olika yrken till exempel konstnär, designer, arkitekt, spelutvecklare, illustratör, bildpedagog, apputvecklare, animatör, konsthantverkare, slöjdlärare, inredningsarkitekt och scenograf.

Utbildningen kan även leda dig vidare till utbildningar och yrken utanför bild- och formområdet.

Antagningsprov

På alla Estetprogrammets inriktningar har vi valt att använda antagningsprov som en möjlighet att ge dig extra betygspoäng om du har en speciell talang eller redan utövar någon av de inriktningar som du söker. Du kan få mellan 64 och 128 poäng i tillägg till dina övriga betygspoäng.

Ansökningssamtal

Du kommer att bli kallad till ett ansökningssamtal där du träffar våra bild- och formgivningslärare. Under samtalet har du möjlighet att visa upp någon bild- eller formgivningsarbete som du själv har gjort.

Antagningssamtalen för Bild- och formgivningsinriktningen sker under mars 2021. Du kommer att få ett brev hem i brevlådan cirka två veckor innan, där vi föreslår en tid. Vi försöker ta hänsyn till om du reser långt och samordnar tider om du ska göra prov på flera inriktningar.

Vi finns i Gruvstugan

Bild och formgivning ligger i ändamålsenliga externa lokaler belägna vid gruv­området. Lunch levereras till Gruvstugan där eleverna äter.

Karta till Gruvstugan med adress Måns Nilsväg 12länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Varmt välkommen med din ansökan!

Prova-på-dag på Bild och formgivning

Boka direkt med oss eller med studievägledaren på din skola.

Kontaktuppgifter

Anna Kåks
Telefon: 072-7434521
E-post: anna.kaks@falun.se

Pär Söderholm
Telefon: 023-86386
E-post: par.soderholm@falun.se

Mari Hysing
E-post: mari.hysing@falun.se

Sidan uppdaterad 2021-02-23