Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera elever i ett klassrum

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Naturvetenskapsprogrammet är till för dig som vill ha en bred studieförberedande utbildning för att bli behörig att söka de flesta utbildningar på universitet och högskola. Programmet utgör en grund för fortsatta studier inom naturvetenskap, matematik, data och teknik.

Vi erbjuder moderna lokaler med välutrustade laborationssalar. Det nära samarbetet mellan lärare och elever leder till mycket goda studieresultat.

Inriktningar

Naturvetenskap

Inriktningen naturvetenskap ger den bredaste behörigheten av alla utbildningar inom gymnasieskolan. Den passar dig som vill fördjupa dig inom biologi, fysik, kemi och matematik. Om du funderar på att utbilda dig till exempelvis läkare, veterinär eller civilingenjör är den här inriktningen ett utmärkt val.

Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen naturvetenskap och samhälle väljer du om du tvekar mellan naturvetenskap och samhällsvetenskap. Du läser kurser inom naturvetenskap och matematik, men istället för fysik 2 och matematik 4 läser du geografi 1 och samhällskunskap 2.

Mer information

Informationsblad om naturvetenskapsprogrammet. Pdf, 570.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Skolverket om naturvetenskapsprogrammet. Länk till annan webbplats.

Nyfiken på programmet?

Besök oss gärna. Boka ett besök genom att kontakta studievägledare Arne Löfgren på telefonnummer 023-86918 eller e-post arne.lofgren@falun.se.

Sidan uppdaterad 2023-10-02