Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Flera elever i ett klassrum

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Naturvetenskapsprogrammet är till för dig som vill ha en bred studieförberedande utbildning för att bli behörig att söka de flesta utbildningar på universitet och högskola. Programmet utgör en grund för fortsatta studier inom naturvetenskap, matematik, data och teknik.

Vi erbjuder moderna lokaler med välutrustade laborationssalar. Det nära samarbetet mellan lärare och elever leder till mycket goda studieresultat.

Digitalt öppet hus på naturvetenskapsprogrammet

Välkommen till vårt digitala öppet hus. Via det digitala mötet får du information och har möjlighet att ställa frågor till lärare på naturprogrammet.

Presentation av programmet livestreamas. Streamingen börjar kl 18:15 och pågår ca 45 minuter. Under och efter presentationen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor.

Presentationen kommer att spelas in och kunna ses i efterhand.Datum

Tid

Länk

Presentation av programmet

14 januari

18.15

Länk till livestreamlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Träffa Studie- och yrkesvägledare


Datum

Tid

Länk

Arne Löfgren, SYV

14 januari

18.00-20.00

Öppna mötelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Studie- och yrkesvägledarnas arbete


Inriktningar

Naturvetenskap

Inriktningen naturvetenskap ger den bredaste behörigheten av alla utbildningar inom gymnasieskolan. Den passar dig som vill fördjupa dig inom biologi, fysik, kemi och matematik. Om du funderar på att utbilda dig till exempelvis läkare, veterinär eller civilingenjör är den här inriktningen ett utmärkt val.

Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen naturvetenskap och samhälle väljer du om du tvekar mellan naturvetenskap och samhällsvetenskap. Du läser kurser inom naturvetenskap och matematik, men istället för fysik 2 och matematik 4 läser du geografi 1 och samhällskunskap 2.

Mer information

Informationsblad om naturvetenskapsprogrammet.PDF

Skolverket om naturvetenskapsprogrammet.länk till annan webbplats

Nyfiken på programmet?

Besök oss gärna. Boka ett besök genom att kontakta studievägledare Arne Löfgren på telefonnummer 023-86918 eller e-post arne.lofgren@falun.se.

Sidan uppdaterad 2021-01-12