Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre tjejer står och sitter i korridoren utanför en dörr. De har gitarrer på ryggen.

Kulturskolan

Välkommen till oss i Kulturhuset tio14 i höst!

Nu är första etappen av kulturhusets renovering klar!

De allra flesta av våra verksamheterPDF som konstgrupperna, teatergrupperna, sagolek, färg-och formlek, Frispel, slöjd, körerna, suzukiundervisningen, undervisningen på blås- och stråkinstrument, gitarr, piano, blockflöjt, sång, harpa och nyckelharpa kommer att vara i våra nya lokaler i Kulturhuset tio14länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Även våra ensembler kommer att vara på plats, förutom blåsorkestrarna som är kvar i aulan på Hälsinggårdsskolan.

Dansundervisningen kommer också att fortsätta i danssalen på Hälsinggårdsskolan tillsvidare.

De elever som har haft undervisning under skoltid kommer även i fortsättningen att erbjudas det i dialog med rektor, lärare och föräldrar.

Just nu! Presentation av våra konserter och evenemang.

Följ kulturskolan på Facebooklänk till annan webbplats

Vad kan du göra på Kulturskolan?

På kulturskolan kan du få spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst. Från och med i höst startar vi undervisning i slöjd. Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Du kan läsa mer under Avgifter.

Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen. Ett 30-tal välutbildade lärare träffar ca 1000 barn och ungdomar varje vecka. Vi har även projekt i grundskolan där till exempel våra lärare samarbetar med klassläraren i ett kompanjonlärarskap.

Läs mer om vår undervisning under Musik, Dans, Teater och Konst.

Naturskolanöppnas i nytt fönster är också en del av vår verksamhet. De håller till på Lilltorpet och på Dikarbacken.

När kan man börja spela instrument?

Kulturskolan är öppen för alla oavsett ålder i mån av plats. Du kan ställa dig i kö till vår instrumentalundervisning när du går i åk 2. På vissa instrument, dans och kör tar vi även in yngre elever. När du får en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift.

Anmälan

Vi erbjuder även verksamhet för de yngstaöppnas i nytt fönster; Sagolek, Festlig fredag, Babysång och Färg- och formlek för familjer med små barn på dagtid. Det är gratis och ingen anmälan behövs.

Vi har också en öppen verksamhet för alla såsom Falu internationella köröppnas i nytt fönster och Naturskolansöppnas i nytt fönster publika evenemang.

Är det kö på några av våra kurser?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen eller när det blir en plats ledig under terminen. Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att få en plats. Kulturskolans kö.öppnas i nytt fönster

Dansgrupperna

Det är för närvarande fullt i dansgrupperna så du som står i kö till dans får vänta till vårterminen 2018 om det blir platser lediga.

 

Sidan uppdaterad 2017-11-06