Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Många barn i tomteluvor och röda kläder står i en grupp och sjunger

Kulturskolan

Kulturhuset tio14

Första etappen av kulturhusets renovering klar! De flesta av våra verksamheter är våra nya lokaler i Kulturhuset tio14länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster förutom blåsorkestrarna som är kvar i aulan på Hälsinggårdsskolan, Kopparvägen 1.

All dansundervisning kommer det här läsåret att vara på Kulturhuset. Vi väntar ivrigt på att etapp två ska komma igång så att all vår verksamhet kan få plats i Kulturhuset!

Välkommen till oss!

På Kulturskolan kan du få spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst. Från och med läsåret 2018-2019 startar vi även viss slöjdverksamhet.

Vi träffar drygt1000 barn och ungdomar varje vecka i vår undervisning inom musik, dans, teater, konst och slöjd.

Följ Kulturskolan på Facebooklänk till annan webbplats.

Våra erbjudanden!

Verksamhet för yngre barn

Vi erbjuder verksamhet för de yngsta vilket inkluderar "Sagolek", "Festlig fredag", "Babysång" och "Färg- och formlek". Dessa aktiviteter är för familjer med små barn på dagtid. Det är gratis och ingen anmälan behövs.

Verksamhet i grundskolan

Vi har projekt i grundskolan därl våra lärare erbjuder bland annat konstvisningar och dramapedagogik. Vi besöker även skolorna med våra Kulturteam där vi använder de estetiska ämnenas olika inriktningar och uttryck, i syfte att stärka gruppen och främja språket.

Musikteori

Vi erbjuder gratis undervisning i musikteori!

Öppna verksamheter

Vi har också öppna verksamheter som är till för alla, även vuxna - som Falu internationella kör.

Undervisningsform och avgifter

Undervisningsform

Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen.

Undervisning på skoltid

De elever som har haft undervisning under skoltid kommer även i fortsättningen att erbjudas det i dialog med rektor, lärare och föräldrar.

Avgifter

Läsa om kostnader under sidan Avgifter.

Läsårstider

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider.

Kö till ämneskurser

Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att en plats ska bli ledig. Läs mer om dessa på sidan Kulturskolans kö.

Du kan ställa dig i kö till vår instrumentalundervisning när du går i årskurs 2. På vissa instrument, dans och kör tar vi även in yngre elever.

Anmälan och uppsägning av plats

Anmälan

Anmälan till Kulturskolan

Uppsägning av plats

Uppsägning av plats gör du enklast via mail till din lärare och till kontaktcenter@falun.se.

Hur vet jag om jag fått en plats?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen. Ibland kan det också bli en plats ledig under terminen, även då hör vi av oss till dig. När du har fått en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift.

Vad händer just nu på Kulturskolan?

Aktuella konserter och evenemang på Kulturskolan

Kontakt

Kontakta gärna oss via kommunens kontaktcenter. Du hittar deras uppgifter under sidans kontaktikon på sidans verktygsfält (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2018-12-14