Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två tjejer spelar harpa

Kulturskolan

Ingen undervisning i skolans lokaler efter påsk

Kulturskolans lärare kommer inte att ha möjlighet att undervisa i skolans lokaler efter påsk. Istället kommer vi att erbjuda undervisning i Kulturhuset tio14 istället.

De flesta skolorna i Falun har infört ett besöksstopp, som gör att Kulturskolans lärare inte får ha undervisning i skolans lokaler efter påsk.

Vi vill så klart göra vårt bästa för att Kulturskolans undervisning ska fortsätta, och kommer därför att erbjuda våra elever att ha undervisning i Kulturhuset tio14 efter skoltid istället.

Våra elever kommer så snart som möjligt att bli kontaktade av sina lärare med förslag på dag och tider som vi kan erbjuda. De tider som finns tillgängliga påverkas av tillgång på lokaler och av lärarens schema.

Om eleven av olika skäl inte har möjlighet att flytta sin lektion till Kulturhuset tio14, eller att det råder brist på lokaler, erbjuder vi möjlighet till en online-lektion i stället.

Detta sker i så fall i första hand genom att eleven får en inbjudan via e-post att ansluta sig till ett online-möte i Teams - om inte eleven och läraren kommer överens om att kommunicera via någon annan plattform. Även här behöver eleven och läraren hitta en tid som passar båda. Detta kan också innebära att eleven behöver hjälp av någon vuxen i sin närhet.

Om inget av alternativen skulle fungera för er, och ni avböjer fortsatt undervisning under våren på Kulturskolan, hänvisar vi till musiktjänsten PlayAlong med lektioner i flera ämnen: Surfa till: playalong.se/kampanj och ange koden "beatcorona2020". Det är bra att fortsätta spela och öva så mycket det bara går så att uppehållet inte blir så långt innan nästa termin.

Vi kommer inte att återbetala del av terminsavgift eftersom vi bedömer att vi med erbjudandena ovan uppfyller garantitiden som är 27 tillfällen per läsår.

Elever på friskolan Mosaik kan ha lektioner under skoltid som vanligt.

Dansundervisningen i Falurummet är inställd

Vi väljer att göra en paus för dansverksamheten som bedrivs i Falurummet under resten av våren 2020. Beslutet beror dels på att Coronavirusets framfart gjort att vi har färre elever, dels på att dansgolvet inte är säkert att använda under nuvarande omständigheter. De grupper som berörs är:

Måndagsgrupperna: Discogrodorna, Show 10-13, Show 3M

Tisdagsgrupperna: Discostjärnor, Hip Hop 1, Hip Hop 3

Onsdagsgrupperna: Show 2, Show 3O och KDK

Alla elever behåller sin plats och är välkomna tillbaka då vi startar hösten 2020. Den avgift som är betald får ni tillbaka om ni vill. Eller också låter ni den vara inbetald och därmed giltig för hösten 2020. De som önskar avgiften återbetald meddelar det till vår skolassistent via mail elisabet.avander.friberg@falun.se

Tips om onlinetjänst!

Vi vill tipsa om en online-tjänst med massa videolektioner! Är du elev kan du fördjupa dig mellan lektionstillfällena på Kulturskolan.

För vuxna - äntligen kanske det kan bli av att lära sig det där instrumentet du sneglat på, eller varför inte ta en sånglektion?

PlayAlong öppnar upp hela sin tjänst gratis april ut (fylld av 1.000-tals videokurser hur man lär sig spela instrument eller sjunga, skapade av musiklärare från hela Sverige).

Surfa till: playalong.se/kampanjlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och ange koden "beatcorona2020".

Information om Coronaviruset

Inga publika evenemang på Kulturskolan under vårterminen

Med anledning av förbudet för sammankomster på över 50 personer kommer Kulturskolan inte att bjuda in till några publika evenemang i Kulturhuset tio14 under resten av vårterminen.

Vi undersöker möjligheten att spela in eller livesända vissa konserter och elevuppspel för att på så sätt kunna glädja fler. I så fall kommer vi att annonsera dessa genom Kulturskolans Facebook - håll utkik och håll ut!

Undervisningen fortsätter

Kulturskolan har fortsatt öppet både för enskild undervisning och gruppundervisning samt ensembler och orkestrar igång. Vi följer kommunens riktlinjer som i sin tur följer de rekommendationer som ansvariga myndigheter har tagit fram kring coronaviruset.  

Vi tror att det är viktigt för barn och unga att vardagen är så normal som möjligt, och att aktiviteterna på Kulturskolan bidrar till folkhälsa och välmående.  

I Kulturhuset tio14 är tillgång till toaletter och tvättmöjligheter god, och alla kontaktytor tvättas dagligen. Ta för vana att tvätta händerna inför varje lektion.

Känner man sig det minsta sjuk ska man stanna hemma, det gäller både elever och personal.  

Vi ber personer över 70 år och personer som utgör en riskgrupp att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och inte följa med till barnets aktivitet på Kulturskolan.    

Lärarnas möjlighet att idag kunna erbjuda undervisning på distans ser olika ut. Det fungerar också olika bra för olika instrument/ämnen. Tala med din lärare om du är intresserad av det och se om ni eventuellt kan hitta en digital lösning som fungerar för er båda. Vi förbereder oss genom att fortbilda oss för att kunna fortsätta med undervisningen online om situationen framöver skulle kräva det.

Du är välkommen på lektion på Kulturskolan även om du går i gymnasiet.   

Vi följer utvecklingen noga och saker kan komma att ändras. Håll utkik falun.se/kulturskolan och följ oss gärna på sociala medier.    

Uno Hagstrand , enhetschef på Kulturskolan

Välkommen till oss!

På Kulturskolan kan du spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst och slöjd.

Vi träffar drygt 1100 barn och ungdomar varje vecka i vår undervisning inom musik, dans, teater, och konst.

Den största delen av vår verksamhet finns i Kulturhuset tio14!

Följ Kulturskolan på Facebooklänk till annan webbplats.

Övrig verksamhet

Verksamhet för yngre barn

Vi erbjuder verksamhet för de yngsta vilket inkluderar Sagolek, Babysång och Färg- och formlek. Dessa aktiviteter är för familjer med små barn på dagtid. Det är gratis och ingen anmälan behövs.

Verksamhet i grundskolan

Vi har projekt i grundskolan där våra lärare erbjuder bland annat konstvisningar och dramapedagogik. Vi besöker även skolorna med våra Kulturteam där vi använder de estetiska ämnenas olika inriktningar och uttryck, i syfte att stärka gruppen och främja språket.

Musikteori

Vi erbjuder gratis undervisning i musikteori!

Undervisningsform och avgifter

Undervisningsform

Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen.

Undervisning på skoltid

Undervisning under skoltid kommer att erbjudas i dialog med rektor, lärare och föräldrar. Våra lärare åker till grundskolor där de har tre och fler elever i första hand.

Avgifter

Läsa om kostnader under sidan Avgifter.

Läsårstider

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider, även när det gäller studiedagar och lov.

Kö till ämneskurser

Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att en plats ska bli ledig. Läs mer om dessa på sidan Kulturskolans kö.

En liten tjej i orange tröja spelar på ett litet valthorn

Anmälan och uppsägning av plats

Anmälan

Anmälan till Kulturskolan

Uppsägning av plats

Uppsägning av platsöppnas i nytt fönster

Hur vet jag om jag fått en plats?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen. Ibland kan det också bli en plats ledig under terminen, även då hör vi av oss till dig. När du har fått en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift.

Vad händer just nu på Kulturskolan?

Aktuella konserter och evenemang på Kulturskolan

Kontakt

Kontakta gärna oss via kommunens kontaktcenter, telefonnummer 023-830 00 eller e-post kontaktcenter@falun.se.

Sidan uppdaterad 2020-04-09