Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Händer som arbetar med playdo

Våra aktiviteter

På grund av rådande Corona virus så är den ordinarie verksamheten inställd även under hösten 2020. Vårt begränsade program hittar ni under fliken öppettider!

Barn 0-6 månader

Åldersgränsen sex månader är inte absolut, ni kan stanna i babyklubben tills ni känner att det är dags för nästa grupp.När vi läser böcker, använder oss av babytecken, sjunger, ramsar och dansar med barnen då stimulerar vi alla sinnen. Sinnesupplevelser som leder till stimulans av hjärnan som leder till utveckling.

Ni kan komma och gå när som helst under öppettiden. Efter rytmik- /läs-stunden öppnar vi vårt café.

Barn 0-18 månader

 •  
 •  

Aktiviteter för barn 0-18 månader

 • Sångstund:
  I sångstunderna tar vi ofta fram våra instrument och alla spelar med i sångerna, orden får väl dom vuxna stå för mest. Barnen använder sina kroppar desto mer, lever sig in i rörelsesångerna. Vi avslutar under fallskärmen, Var är barnen? Tittut!
 • Caféet öppnar:
  Efter sångstunden öppnar vårt café.
 • Sagostund:
  När caféet stänger ringer vi i sagoklockan, då är det dags för bokläsning, det kan bli både bok, flanobilder eller små figurer som visar sagan. Har du och ditt barn ett annat hemspråk kan det här vara ett gyllene tillfälle att lära sig nya svenska ord.

Barn 0-6 år

Öppet för små och stora barn tillsammans. I de här grupperna plockar vi fram lite svårare spel, pussel och skapandematerial för de äldre barnen. Samtidigt är vi rädda om våra småsyskon och tar hänsyn till dom.

 •  
 •  
 •  

 Aktiviteter för barn 0-6 åringar

 • Sångstund:
  Sångstunderna består av både sång och dans samt spel på våra instrument. Vi avslutar under fallskärmen.
 • Caféet öppnar:
  Efter sångstunden öppnar vårt café.
 • Sagostund:
  När caféet stänger ringer vi i sagoklockan, då är det dags för bokläsning, det kan bli både bok, flanobilder eller små figurer som visar sagan. Har du och ditt barn ett annat hemspråk kan det här vara ett gyllene tillfälle att lära sig nya svenska ord.

Sånger och sagor är glädje och gemenskap!

Sångstund i stora lekrummet

 • Vad händer på sångstunderna?
  Att sångstunden ska starta vet man när vi plingar i vår sångklocka. Då plockar vi bort alla leksaker på golvet och lägger sakerna på hyllorna. På det här viset hjälper vi barnen att sitta med utan att de behöver distraheras/lockas av leksaker.
  Vi sitter i en stor cirkel och det är fint om vi ser varandra bra. Om det kommer fler då vi redan startat är man välkommen in ändå och då gäller det att vi makar ihop oss så ingen behöver sitta utanför ringen!
 • Hur lång är sångstunden?
  Sångstunden är cirka 20-30 minuter. Vi försöker variera den så att det är ett bra tempo, både för stora och små. Rörelsesånger, ramsor, instrument, stora fallskärmen och enklare lekar använder vi oss av.
 • Alla får göra sin grej
  En del barn kanske bara orkar eller vill sitta med en kort stund, leksakerna lockar och det kryper i benen. Det är helt ok, men ta med ditt barn ut i hallen, ateljén eller sagorummet. Vill barnet komma in igen, en stund senare, går det bra att smyga in.

Sagostund i lilla lekrummet

 • Vad händer på sagostunderna?
  Vi anpassar läsnivån efter de barn som deltar. En klocka ringer innan sagostunden och vi hjälps åt att plocka bort allt på golvet. De barn som varit med tidigare går ofta in för att ta en sittdyna och sätta sig på mattan.
 • Alla får göra sin grej
  Att lyssna på saga handlar mycket om att komma till ro. Ingen lek i rummet under sagan. Det är bra om du som förälder sitter tillsammans med ditt barn.

Temacafé

Öppna förskolan vill vara ett centrum där man kan söka inte bara kontakter, utan också kunskap om olika organisationer, verksamheter, enskilda personer som har anknytning till föräldraskapet. Temacafé är ett enkelt och lättsamt sätt ta del av olika information. Det är oftast förlagt på en dag som har 0-6 år som besökare.

Vad händer på temacaféerna?

Vi kan till exempel bjuda in en barnbibliotekarie som talar utifrån olika teman och har med sig böcker både för vuxna och barn. Du kan få praktisk visning hur du använder dig av bärsjal, eller hur tygblöjor fungerar.

Enskilda föreningar har informerat om sin verksamhet. Yrkesgrupper verksamma i huset/kommunen bjuds också in.

Kom med idéer på teman!

Vad kan vara intressant att veta mer om, som förälder i Falun? Kom gärna med idéer till oss.

Datum och tider för temacaféer

Temacafét pågår under vanliga fikastunden med allt vad det innebär av barnprat, smörgåsätande och annat. Ingen anmälan krävs.

Datum och information om de olika temacaféerna kan ni se på startsidan under nyheter, på vår Facebook sida (Falu kommuns öppna förskolor) och på vår anslagstavla på öppna förskolan.

Öppna förskolans lokaler

I lekrum och café finns babysitters, frottéklädd "pöl", barnstolar, haklappar, pipmuggar, skedar, matskålar och micro. Toaletterna har skötbord. Separat amnings/matningshörna finns inne på BVC.

Sidan uppdaterad 2020-06-18