Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En ung kvinna som ler

Välkommen till vuxenutbildningen

Vi erbjuder dig utbildning utifrån din nivå och dina behov. Här hittar du mer information om våra utbildningar, vad du kan läsa och olika vägar du kan gå för att nå ditt mål.

Navigering på sidan

Använder du dator så hittar du informationen till vänster. Använder du vissa mobilversioner så finns menyrad uppe i högra hörnet.

Läs mer om våra utbildningar i vuxenutbildningens kurskataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Möjligheten att läsa till ett slutbetyg har
förlängts till 1 juli 2021

På grund av det rådande läget har regeringen beslutat att förlänga möjligheten att läsa till ett slutbetyg för att uppnå behörighet till högre studier. Kontakta studie- och yrkesvägledare för hjälp med att göra en studieplan.

Vi erbjuder

  • Grund- och gymnasiekurser.
  • Yrkesutbildning.
  • Utbildningar på distans, flex och på plats.
  • Yrkesförberedande utbildning med integrerad SFI.
  • Särskild utbildning för vuxna, lärlingsutbildning.
  • Prövning och validering.

Vet du redan vad du vill studera? Då kan du gå vidare till ansökan direkt genom att klicka på Ansök till vuxenutbildningen. Behöver du vägledning innan du ansöker kan du vända dig till Vägledningscentrum.

Likabehandlingsplan

Vår Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019PDF beskriver arbetet för att främja likabehandling och motverka diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling samt de åtgärder som vidtas om en sådan situation skulle uppstå.

Blankett för anmälan, utredning, åtgärder och uppföljningPDF


Riktlinjer: Antagning på kommunal vuxenutbildning

För att tydliggöra kommunens ansvar för vuxenutbildningen, dess målgrupper och förutsättningar har riktlinjer tagits fram. Riktlinjerna syftar också till att skapa en ökad transparens mot kommunens medborgare gällande kommunens arbete i samband med antagning till den kommunala vuxenutbildningen.

Riktlinjer för kommunal vuxenutbildningPDF

Sidan uppdaterad 2020-10-23