Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kvinna i klassrum.

Vuxenutbildning

Som vuxen kan man befinna sig på olika nivåer kunskapsmässigt. Vi listar upp dessa nedan.

Skaffa eller komplettera betyg

  • Grundskolenivå
    Behöver kanske skaffa dig betyg motsvarande grundskolenivå? På sidan Vuxenutbildning på grundskolenivåöppnas i nytt fönster hittar du information om detta.
  • Gymnasienivå
    Behöver komplettera dina gymnasiebetyg för att få ett slutbetyg, eller en gymnasieexamen för vidare studier till högskola och universitet? På sidan Vuxenutbildning på gymnasienivå hittar du information om hur du gör.

Nyanländ i Sverige

Är du nyanländ och behöver lära dig svenska? SFI (Svenska för invandrare) hjälper dig med detta.

Hjärnskada eller utvecklingsstörning

Har kanske en förvärvad hjärnskada eller en utvecklingsstörning och vill plugga utifrån dina förutsättningar? På sidan Särskild utbildning för vuxnaöppnas i nytt fönster finns information till dig.

Kompetensutveckling

Vill du kanske bredda din kompetens med ytterligare något ämne? Att komplettera din utbildning kan du behöva göra flera gånger under livets gång. Det livslånga lärandet har blivit ett begrepp. Inom vuxenutbildningen erbjuder vi dig som har fyllt 20 år utbildning utifrån dina behov och på den nivå du behöver. Vi utgår alltid från dig och dina unika förutsättningar, ambitioner och önskemål!

På sidan Vuxenutbildning på gymnasienivå kan du läsa mer om hur.

Riktlinjer: Antagning på kommunal vuxenutbildning

För att tydliggöra kommunens ansvar för vuxenutbildningen, dess målgrupper och förutsättningar har riktlinjer tagits fram. Riktlinjerna syftar också till att skapa en ökad transparens mot kommunens medborgare gällande kommunens arbete i samband med intagning till den kommunala vuxenutbildningen.

Riktlinjer för kommunal vuxenutbildningPDF

Sidan uppdaterad 2018-10-29