Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En vuxen och två barn sitter i en soffa och tittar på en dataskärm

Föräldrasamverkan

Förskolans uppgift innebär att i samarbete med föräldrarna verka för att varje barn får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar.

Den dagliga kontakten

Den viktigaste delen av vår kontakt med dig som vårdnadshavare är den dagliga kontakten i hallen när du lämnar och hämtar ditt barn. Det är bra om du berättar om något hänt på morgonen som kan påverka barnet under dagen och när du hämtar berättar vi hur barnets dag varit. Lite om vad vi gjort, om barnet sovit och ätit och om något särskilt har hänt som du som förälder kan behöva veta när du pratar hemma med ditt barn om dagen.

Utvecklingssamtal

Vi erbjuder också utvecklingssamtal en gång per läsår, eller oftare för den som så önskar. Då kan vi i lugn och ro sitta ned en stund och prata om barnets lek och lärande, och om du som förälder har funderingar eller önskemål gällande ditt barns vardag på förskolan eller verksamheten i stort så får vi chans att prata om det.

Föräldramöten

Varje höst inbjuder vi till föräldramöte eller föräldraaktivitet där vi presenterar och visar upp material och hur vi jobbar pedagogiskt med barnen.

Informationsbrev

Utöver detta skriver vi informationsbrev om vad som händer på förskolan med jämna mellanrum, vi har ett Instagramkonto där föräldrar kan följa barnens vardag på förskolan och se en del av vad som händer, och vi sätter upp aktuell information som du som förälder kan behöva veta på en anslagstavla i hallen.

Andra aktiviteter

Någon/några gånger per läsår bjuder vi in er föräldrar till någon aktivitet tillsammans med era barn, till exempel julpyssel, picknick. Då får ni också tillfälle att träffa flera av de andra föräldrarna.

Sidan uppdaterad 2020-02-17