Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre personer som går på en gräsmatta

Inskolning

Vi tillämpar föräldraaktiv inskolning där du som förälder deltar aktivt i förskolans verksamhet tillsammans med ditt barn. Inskolningstiderna ser lite olika ut beroende på barnets ålder.

Småbarnsavdelningen

Barn på småbarnsavdelningen (ett till tre år) besöker förskolan någon timme första dagen och sedan utökas tiden successivt under en veckas tid.

Du som förälder är med och lotsar in barnet i förskolans alla rutiner, såsom lek, samling, måltider och vila. Mot slutet av veckan får du gå ifrån någon timme först, innan barnet lämnas en hel dag. Det är bra om barnet kan få korta dagar den första veckan efter inskolningsperioden.

Syskonavdelningen

Barnen på syskonavdelningen (tre till sex år) har en inskolningsperiod på en vecka och är på förskolan klockan 09.00-14.00 varje dag. Även där är förälder med under de första dagarna, och går sedan ifrån en liten stund innan lämning en hel dag.

Förälderns roll

Du som förälder ska vara lättillgänglig och kunna komma med kort varsel. Vi är flexibla och kan ändra tider utifrån ditt barns behov. Det viktiga är att ditt barn får den inskolningstid som behövs för att bli tryggt med oss pedagoger, rutinerna och miljön.

Kontakt

Om ni är intresserade av vår förskola och vill besöka oss - ring så bokar vi in en tid.

  • Avdelning Herrgårn, telefon: 023-873 49
  • Avdelning Hyttan Gul, telefon: 023-869 49
  • Avdelning Hyttan Röd, telefon: 023-830 49
Sidan uppdaterad 2020-02-17