Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Thunströms Köpmansgård

Världsarvet i ditt företag

Drar du nytta av världsarvet idag i ditt företag? I Falun är historien alltid närvarande, men när man befinner sig mitt i något är det lätt att bli hemmablind.

Därför vill vi inspirera dig som företagare att lyfta blicken och se de många värden och möjligheter som finns med att verka i ett världsarv.

Så kan du nyttja världsarvet mer som företag

Vi vill inspirera dig att hitta eller utveckla kopplingar mellan världsarvet och ditt företag, så att både din verksamhet och världsarvet kan utvecklas. För ett levande världsarv är en viktig tillgång, både för besökare, Falubor och Dalarna i stort.

I din kommunikation och marknadsföring

Att leva och verka i ett världsarv är kanske en självklarhet för många som bor i Falun, och därför tänker vi inte alltid på att lyfta fram det. Men att vara ett världsarv är något unikt och något vi ska vara stolta över.

Det finns otaliga berättelser om Falu gruva och livet i Falun långt tillbaka i tiden. Berättelserna gör platser och händelser levande. De skapar även förståelse för historien, samhällsutvecklingen och människors liv i Falun – både förr och nu.

  • Använder du dig av argumentet att du verkar i världsarvet?
  • Finns det berättelser du kan använda dig av i din marknadsföring? Vad kan du lära dina kunder om världsarvet?

För att utveckla dina produkter och tjänster

Världsarvet Falun har många värden du som företagare kan dra nytta av, som genuina miljöer, historiska berättelser och spännande naturområden.

Gruvan, staden och bergsmansbygden ger också möjlighet för människor att aktivera sig i världsarvet. De unika miljöerna ligger nära varandra och är enkla att nå och uppleva.

  • Hur kan du använda dig av världsarvet för att utveckla ditt erbjudande?
  • Hur kan du skapa mervärden för dina gäster genom att de får lära sig om och uppleva världsarvet på ett aktivt sätt?

I samarbete med andra

Världsarv är något gemensamt. De vittnar om kultur och naturvärden som är viktiga för alla oss människor. Det är vi som lever och verkar i Världsarvet Falun som är de självklara ambassadörerna. Det är vi som tillsammans gör det levande.

Ju mer vi ser det gemensamma, desto lättare blir det att även se möjligheter för samarbeten. Som du har sett finns det en rad olika företag som skapar erbjudanden kopplade direkt till världsarvet, ofta i samarbete med varandra.

  • Hur kan du levandegöra världsarvet?
  • Vilka skulle du kunna samarbeta med för att utveckla både din verksamhet och världsarvet?

Fler tips

Fler tips på hur du kan kommunicera världsarvet till dina kunder och besökare hittar du i Världsarvet Faluns kommunikationsguide.

Världsarvets kommunikationsguide

Du hittar flera goda exempel på hur Världsarvet Falun använts i Världsarvet Falun - Världens möjlighet Pdf, 2.9 MB.

Mer inspiration och aktuella världsarvsevenemang hittar du på www.visitdalarna.se/varldsarvet-falun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du bolla frågor om affärsutveckling kopplat till världsarvet? Eller har du ett evenemang som är kopplat till världsarvet? Hör av dig till info@visitdalarna.se

Sidan uppdaterad 2023-10-20