Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Elev som spelar fotboll.

Fotboll på NIU

Från och med läsåret 2019/20 bedriver Kristine- och Lugnetgymnasiet en NIU-utbildning i fotboll som är certifierad av Svenska Fotbollförbundet. Vi har tio platser per läsår och ansökan är öppen från 1 september till 1 december.

Kristinegymnasiet och Lugnetgymnasiet kommer att erbjuda NIU fotboll inom sex nationella program. Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet, Samhällsvetenskaps programmet, Ekonomiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet samt Barn- och fritidsprogrammet.

Ansökningssidan finns på denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Antagningsprocessen

De som söker NIU kommer successivt bjudas in till antagningsdagar under hösten, men vi garanterar inte att alla som söker kommer bli inbjudna om antalet sökande blir stort.

Antagningsdag 1 kommer arrangeras vid tre tillfällen där de första sökanden bjuds in till det första tillfället. På antagningsdag 1 genomförs en fotbollsträning.

Efter att ansökan stängt, 1 december, bjuder vi in en mindre grupp sökande elever till antagningsdag 2 där både en fotbollsträning och intervjuer med de närvarande eleverna genomförs.

Observera att vi i år inte bjuder in till någon så kallad testlektion där alla som vill får komma och prova en fotbollslektion. Vi bjuder enbart in elever som söker till NIU Fotboll.

Ansökan görs på gymnasieansokan.svenskfotboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under perioden 1 september till 1 december.

Följ oss gärna på vårt Instagram-konto niu_fotboll_falun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se vad vi gör på utbildningen.

Teori och praktik

För att du ska utvecklas på bästa sätt får du mycket bollkontakt under dina träningar hos oss. Vi fokuserar framför allt på teknik och spelförståelse, men strävar också efter att utveckla fotbollsspelarens fysiska och psykologiska egenskaper.

Om du väljer vår fotbollsutbildning får du arbeta med olika moment och detaljer i spelet utifrån fokus på beslutsfattande. Vi arbetar både teoretiskt och praktiskt med att lösa matchsituationer. Du blir taktiskt medveten och får prova olika spelsätt vilket är bra för din utveckling som fotbollsspelare.

Vi genomför våra träningar på Kopparvallen i centrala Falun.

Specialidrottslärare

Huvudinstruktör på fotbollen är Andreas Bauducco, som har mångårig erfarenhet av att utveckla både pojk- och flickspelare i flera olika distrikt. Han är legitimerad lärare i specialidrott och har genomgått Svenska Fotbollförbundets tränarutbildningar UEFA A och UEFA Elite Youth A.

Jonas Eriksson är målvaktstränare och har utvecklat målvakter på både ungdoms- och seniornivå i Falun och Borlänge.

Även Jon Moberg ingår i instruktörsteamet. Han har lång erfarenhet av spelar- och ledarroller i både fotboll och andra idrotter och arbetar också som idrottslärare på skolan. Jon har genomgått Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning UEFA Elite Youth A.

Kontakt

För att komma i kontakt med oss, skicka e-post eller ring till:

Andreas Bauducco, telefon: 070-995 13 20, e-post andreas.bauducco@falun.se.

Sidan uppdaterad 2024-04-30