Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Elev som ska lyfta en skivstång

Styrkelyft på NIU

När du väljer att gå vår inriktning inom styrkelyft får du följa ett personligt träningsprogram för maximal utveckling i knäböj, bänkpress och marklyft. Utbildningen är ett samarbete med elevernas huvudsakliga tränare och kompletterar den vanliga träningen.

Kristinegymnasiet och Lugnetgymnasiet erbjuder NIU Styrkelyft inom sex nationella program. Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Byggprogrammet och Barn och Fritidsprogrammet.

Individanpassat upplägg

Träningsupplägget är individanpassat och alla tränar på sin nivå. Utbildningen utvecklar eleverna att förstå sig själva både mentalt och fysiskt och därmed sina utvecklingsmöjligheter inom idrotten.

Plats för utbildningen

Träningen och undervisningen för styrkelyft äger rum på Actics lokaler på Lugnet. Du kommer att ha tillgång till lokalerna även på kvällar och helger så att du hinner med din träning även utanför skoltid.

Specialidrottslärare

Ansvarig för styrkelyftutbildningen och ditt personliga träningsprogram är Jaime Contreras Tittonen. Han har jobbat inom skolan och med träning i över 20 år. Jaime är legitimerad idrottslärare och är även förbundsinstruktör hos Svenska Styrkelyftförbundet. Han har ett flertal utbildningar inom träning och jobbar med utbildning även vid sidan av skolan.

Mer information

Här hittar du informationsblad om Idrottsutbildningar Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Jaime Contreras Tittonen

Telefon: 070-7501668
E-post: jaime.contreras@falun.se

Sidan uppdaterad 2023-09-14